O okul yatırım programından çıkarıldı, ihalesi iptal edildi…

Eylül ayında ihale ilanı verilen 24 derslik ilkokul, yatırım programından çıkarılması sebebiyle iptal edildi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

O okul yatırım programından çıkarıldı, ihalesi iptal edildi…

Kayseri Kocasinan İlçesi’ne yapılacak olan 24 derslik ilkokul ihalesi iptal edildi. Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü tarafından resen yatırım programından çıkarılması sebebiyle ihalenin iptal edildiği açıklandı. 

24 derslik okul karkas 4321 m² olacaktı

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocasinan İlçesi Mithatpaşa Mahallesi 24 derslikli ilkokul yapmak için açık ihale usulü ile geçtiğimiz eylül ayından ihale ilanında bulunmuştu. Toplam inşaat alanı betonarme karkas 4321 m² olacak 375 gün içerisinde teslim edilecekti. Teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktı.

O okul yatırım programından çıkarıldı, ihalesi iptal edildi…

İhalesi iptal edilen Mithatpaşa Mahallesine yapılacak olan okulun eylül ayındaki ihale şartları ise şu şekildeydi: “Toplam inşaat alanı betonarme karkas 4321 m² olacak 375 gün içerisinde teslime edilecek. İhaleye son teklif verme tarihi 05.10.2023 saat 10:00’dır. 
İhale konusu işte idarenin onayı ile alt yüklenici çalıştırılabilir. Ancak işin tamamı alt yüklenicilere yaptırılamaz. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir. İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir. 
İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, e-imza kullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur. Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra, e-imza ile imzalanarak, teklife ilişkin e-anahtar ile birlikte ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir. 
İstekliler tekliflerini, anahtar teslimi götürü bedel üzerinden vereceklerdir. İhale sonucu üzerine ihale yapılan istekliyle anahtar teslimi götürü bedel sözleşme imzalanacaktır. Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 90 (Doksan) takvim günüdür. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.”