'O mahallede Türk esnaf kalmadı! Neredeyse hepsi Suriyeli'

Saadet Partisi Kocasinan Belediye Başkan Adayı Recep Güngör, Olay Türk TV ekranlarında birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Güngör, sığınmacılar konusundaki açıklamaları dikkat çekti. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'O mahallede Türk esnaf kalmadı! Neredeyse hepsi Suriyeli'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimin nabzı Olay Türk TV ekranlarında tutuluyor. Başkan adayları ekranlarımızda Seçim Özel Yüz Yüze programında Gazeteciler Osman Çiftci ile Cem Atakan’ın sorularını yanıtlıyor. Bu çerçevede Seçim Özel Yüz Yüze programına konuk olan Saadet Partisi Kocasinan Belediye Başkan Adayı Avukat Recep Güngör,  gazetecilerin sorularını yanıtladı. Güngör’ün sığınmacılar konusundaki açıklamaları dikkat çekti. 

'O mahallede Türk esnaf kalmadı! Neredeyse hepsi Suriyeli'

'Çalıştay talep ettik'

Sığınmacılar konusunun Kocasinan bölgesinde herkesin dert yandığı 3 konudan birisi olduğunu söyleyen Güngör, iki sene önce yaşadığı bir olayı anlattı. Ve iki yıl önce ciddi bir Suriyeli sıkıntısı olduğunu bunun için çözüm üretmek gerektiğini ifade eden Güngör, “Gelin dedik. Yani biz Saadet Partisi ekibi olarak hazırız. Sayın valimiz, sayın kaymakamlarımız, sayın milletvekillerimiz, sayın belediye başkanlarımız hepimiz oturalım. Genelde bir şey yapamasak bile Kayseri özelinde bir çalıştay yapalım. Burada yaşayan Suriyelilerin sayısı kaç, yaş aralığı nedir, hangi mahallelerde yaşıyorlar? bunlarla ilgili bir tespit yapalım.” dedi.

‘Merkezi hükümete örnek olalım’

“Tespit yaptıktan sonra hep beraber çözüm üretelim.” diyen Güngör açıklamasını şöyle sürdürdü; “Biz burada bu sorunun tek başına çözebilecek bir iradeye bir yetkiye sahip değiliz şu aşamada. Ve bu sorun sadece bir kişinin yapabileceği bir sorun da değil. Yani Kocasinan Belediyesi'nin çözmesiyle çözülecek bir şey de değil. Büyükşehrin çözmesiyle çözülecek bir şey değil. Komplike bir çözüm üretmemiz lazım. Biz bunu Kayseri özelinde yapabilirsek gelin bunu merkezi hükümete örnek gösterelim. Yapamazsak da gelin biz bununla ilgili avazımız çıktığı kadar bağıralım.”

'O mahallede Türk esnaf kalmadı! Neredeyse hepsi Suriyeli'

‘Sağlı sollu ikinci caddelerinde hiç Türk yok’

Çalıştay talebinin karşılıksız kaldığını aktaran Güngör, özellikle Argıncık Mahallesi’nde on esnaftan birinde Türk esnafa denk geldiklerini aktardı.  Güngör, “Seçim çalışmalarına başladık. Geçen Argıncık Mahallesi'ne gittim. Çalıyorum kapıyı. Esnaf ziyareti yapacağız. Suriyeli. İkinci kapıyı çalıyorum Suriyeli. Üçü çalıyorum Suriyeli. Yani onuncu on birinci esnaf da anca bir Türk esnafa denk gelebiliyorsunuz. Ana caddesinde yarı yarıya Argıncık’ın sağlı sollu ikinci caddelerinde hiç Türk yok.” diye konuştu. 
Güngör, sığınmacılar için çözüm önerilerini de sıraladı.