O maddelerin pastırmada kullanılması yasaklandı!

Resmi Gazetede yayınlanan kararla 13 Ekim (dün) tarihinde ülkemizde üretilen bazı ürünler ve bu ürünlerde kullanımı yasaklanan gıda katkı maddeleri açıklandı. Ürünler arasında Kayseri Pastırması ve Sucuk da var. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

O maddelerin pastırmada kullanılması yasaklandı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Resmi Gazetede yayınlanan kararla 13 Ekim (dün) tarihinde ülkemizde üretilen bazı ürünler ve bu ürünlerde kullanımı yasaklanan gıda katkı maddeleri açıklandı. Ürünler arasında Kayseri Pastırması ve Sucuk da var. Pastırma, sucuk, döner ve kaymakta kullanılan katkı maddelerine sınırlandırma getirildi, tahin, cevizli sucuk, pestil ve baklava gibi ürünlerde kullanılan katkı maddeleri de tamamiyle yasaklandı.

İşte o kararO böceğin pastırmada kullanılması yasaklandı!Diğer yandan geçtiğimiz günlerde Kocaeli merkezli bilindik bir et markası, pastırmayı "daha kırmızı" göstersin diye kullandığı katkı maddesi haberleri ile gündeme gelmiş, bu katkı maddesinin elde edilmesi için ölü böcekler kullanıldığı iddiaları gündeme adeta bir bomba gibi düşmüştü.

Resmi Gazetede yayınlanan bu karar bir nebze de olsa yüreklere su serptiO böceğin pastırmada kullanılması yasaklandı!