O kurumda kaç kişi istifa etti?

Kayseri'nin, Konya'ya bağlanmasına yönelik tepkiler sürüyor. Konu bu kez de Bakan Nebati'ye soruldu… Kayseri'nin, Konya Bölgesine bağlanmasından sonra personel sayısında istifalardan kaynaklı olarak azalma mı yaşandı?

O kurumda kaç kişi istifa etti?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri’de Vergi Denetim Daire Başkanlığının kapatılarak, kentin Konya’ya bağlanmasının ardından konuyu bir süre önce Meclis gündemine taşımıştı. Ersoy, bu kez de Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye konuyla ilgili sorular yöneltti.

Haber
BAKAN NEBATİ’YE KAYSERİ SORULARI!
“Türkiye genelinde yapılan bir uygulama ile Vergi Denetim Daire Başkanlıklarının bir kısmı kapatılarak, bölgelere ayrılmıştır. Bu kapsamda Kayseri Vergi Denetim Başkanlığı da kapatılarak, Konya Denetim Daire Başkanlığı'na bağlanmıştır” diyen Ersoy, Bakan Nebati’nin yanıtlaması istemiyle, Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi. 

Haber“KAYSERİ- KONYA ARASI ULAŞIM; OTOBAN, HIZLI TREN VE HAVAYOLU ULAŞIMI İMKANI YOK”
Kurumun Kayseri’den taşınmasının ardından mağduriyetlerin ortaya çıktığını kaydeden Ersoy, “Kayseri İli, İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük Organize Sanayi Bölgelerinden birini ve önemli Ticaret Merkezlerini bünyesinde bulunduran bir şehirdir. Şehrimizde, faal olarak, toplamda 38.945 Gelir Vergisi Mükellefi, 51.444 Katma Değer Vergisi Mükellefi ve 13.959 Kurumlar Vergisi Mükellefi bulunmaktadır. Bu mükellefler tüm imza ve belge işleri için 330 km gidiş, 330 km dönüş olmak üzere, toplamda 660 km yol kat ederek Konya Vergi Denetim Daire Başkanlığına gitmek durumunda kalmaktadırlar. Bunun yanı sıra, Kayseri Vergi Denetim Başkanlığında görev yapmakta iken zorunlu olarak tayini çıkan birçok müfettişin, eşlerinin tayin hakkı olmayan işlerde çalışması sebebiyle aile birliği bozulmuş ve buna benzer sebeplerden dolayı birçok açıdan mağdur olmuşlardır. Kayseri- Konya illeri arası ulaşım; otoban, hızlı tren ve havayolu ulaşımı imkanı bulunmadığından ve özellikle de kış aylarında hakim olan karasal iklimin sert koşullarından dolayı sorun arz etmektedir. Kayseri ili bünyesinde, hali hazırda, çalışan ve mükelleflerin taleplerini karşılayacak, geniş imkanlı ve tam donanımlı Vergi Denetim Binasının bulunmaktadır. Bu sebeplerle mükelleflerimizin ve çalışanlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için yeniden bir çalışma yapılması, herkesin ortak beklentisi haline gelmiştir” diye konuştu.
PERSONEL AZALDI MI?
Ersoy, Bakan Nebati’den ayrıca şu sorularına yazılı olarak yanıt istedi: Kayseri ilinde bulunan mükellef ve çalışanların taleplerine ilişkin bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır? Yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi adına, en azından bölge sayısında artırılmaya gidilerek, mükellef sayısı fazla olan illerde yeni bölgeler oluşturulması planlanmakta mıdır? Kayseri Vergi Denetim Başkanlığı'nın Konya Bölgesine bağlanmasından sonra personel sayısında istifalardan kaynaklı olarak azalma yaşanmış mıdır?