O isim savcılığa başvurdu! 55 kişi ile birinci derece yakınlarının mal varlıkları araştırılsın…

Savcılığa suç duyurusunda bulunan Çiftçi Bekir Yamula, 55 kişinin de ismini vererek, bu kişilerin ve birinci derece yakınlarının son 10 yıldaki mal varlıklarının araştırılmasını talep etti.

O isim savcılığa başvurdu! 55 kişi ile birinci derece yakınlarının mal varlıkları araştırılsın…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Pancar Kooperatifi ve Şeker Fabrikası ile ilgili tartışmalar sürüyor. Pancar Kooperatifi Üyesi Beki Yamula, Şeker Fabrikasındaki yolsuzluk iddialarına yönelik olarak, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Yamula, ayrıca 55 kişinin de ismini vererek, bu kişilerin ve birinci derece yakınlarının son 10 yıldaki mal varlıklarının araştırılmasını talep etti.

YOLSUZLUK İDDİALARI BENİ RAHATSIZ EDİYOR
Kayseri Adliyesi’ne giderek, avukatı ile birlikte Cumhuriyet Başsavcılığına Şeker Fabrikası yönetimi ile ilgili suç duyurusunda bulunan Pancar Ekicileri Kooperatifi Üyesi Çiftçi Bekir Yamula, Kooperatifin en büyük hissedarı olduğu Kayseri Şeker Fabrikası ile ilgili yerel, yaygın ve sosyal medyaya yansıyan ‘Hayali şeker satışı’ başlıklı haberlere dikkat çekerek, “Bu yolsuzluk iddiaları ve diğer konular tarafımı rahatsız etti. Ben kurumu ciddi manada zarara uğrattıkları kanaatindeyim.  Bu nedenle şirketin defter ve kayıtlarının incelenmesini talep ettim. Şirketi zarara uğratanlarla ilgili de de çiftçinin hakkının korunması için, kamu davası açılmasına yönelik şikayette bulundum” diye konuştu.

55 KİŞİ HAKKINDA MAL VARLIĞI ARAŞTIRMASI İSTEDİ
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Üyesi Bekir Yamula, ayrıca 55 kişinin de ismini vererek, bu kişilerin ve birinci derece yakınlarının son 10 yıldaki mal varlıklarının araştırılmasını talep ettiklerini de belirtti. “Çiftçinin hakkını arayacağız. İnşallah hak, adalet çiftçinin yanında olur” diyen Çiftçi Yamula, “Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi, Kayseri Şeker Fabrikası yönetim kurulu, denetim kurulu, üst, alt yöneticileri ile birinci derece akrabalarının son 10 yıla  ait mal varlıklarının da araştırılmasını, tespit edilecek usulsüzlükler doğrultusunda bu kişiler hakkında da kamu davası açılmasını istedik” dedi.