O ilçede oylar yeniden sayılıyor

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde MHP ile CHP'nin kıyasıya mücadelesi seçimlere damga vurdu. Birçok iddia ortaya atılırken Pınarbaşı'nda oylar yeniden sayılmaya başlandı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

O ilçede oylar yeniden sayılıyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) kıyasıya yarıştığı Pınarbaşı ilçesinde adliyede arbede yaşanmıştı. Yaşanan arbedenin ardından hem MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy hem de CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç Olay Türk TV ekranlarında yayınlanan Seçim Özel Yüz Yüze programına konuşmuştu. 

Milletvekili Ersoy, “Birleştirme tutanaklarının değiştirildiğini' öne sürerek konuşması sırasında CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç'i de şahit göstermesi dikkat çekmişti.. Ersoy, 'Bizim verilerimize göre 350-360 oy gibi öndeyiz. Mühürlü torbalardan çıkanı alıp, mühürsüzleri koymuşlar. Şahidimiz de CHP Milletvekili Aşkın Genç'tir. Kaymakamın odasında kendisi de kabul etmiştir.' ifadelerini kullanmıştı. 

CHP’li Vekil Genç’ten yanıt gecikmemiş ve Ersoy’un açıklamalarına ‘Dedikodu’ demişti. Genç, 'Kaymakam beyin odasında söylediğimiz doğrusu neyse o yapılsın, haksızlık yapılmasın. Orda bir şahitlik söz konusu değil. Bunlar hep dedikodu. Mühürsüz imza geldi, Mühğrsüz çuval geldi. Bunlar hep dedikodu' diye konuşmuştu. 

Tüm bu tartışmaların ardından Pınarbaşı’da bazı sandıklarda oy sayımı yeniden yapıldı. Konuya ilişkin paylaşım yapan CHP İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış, “Sandıkların bazıları tekrar sayılıyor. Pınarbaşı’nı almadan gelmeyeceğiz.  1 oyumuzu bile kimseye yedirmeyiz. Pınarbaşı’na Deniz gelecek. Pınarbaşı’nı kazanacağız. Biraz daha sabır.” dedi. 
 

O ilçede oylar yeniden sayılıyor