O ilçede ilaçlama drone ile yapılacak...

Kayseri İli Akkışla İlçesinde 'sarı pas' hastalığına karşı drone ile ilaçlama yapılacak. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

O ilçede ilaçlama drone ile yapılacak...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de Sarı Pas diğer adıyla Kınacık hastalığı görüldü. Yetkililer konuyla ilgili olarak vatandaşları uyardı. Konuyla ilgili olaray uyarıda bulunan Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, üreticilerden dikkatli olmalarını istedi. 

MAĞDURİYET YAŞANMAMASI İÇİN...

Nisan -Mayıs aylarının yağışlı, 15-20 derece ve havanın kapalı gitmesine bağlı olarak hububat alanlarında pas hastalığı görülmeye başlandığı belirtilen uyarıda, "Üreticilerimizin mağduriyet yaşamamaları adına; Çiftçilerimizce hububat alanları kontrol ederek, hastalık riskine karşı ruhsatlı bitki koruma ürünleri ile koruyucu amaçlı ilaçlama yapılması gerekmektedir" denildi. 

O ilçede ilaçlama drone ile yapılacak...

Diğeryandan "Sarı pas" hastalığının erken dönemde alt yapraklardaki belirtileri her yıl görülebileceği ifade edildi.  Bu nedenle iklim koşulları dikkate alınarak (%90 orantılı nem ve 15-20°C sıcaklık) hastalığın seyri izlenmeli, hastalığın bitkinin üst tarafına doğru ilerlediği durumlarda üst yaprakların özellikle bayrak yaprağının hastalıkla bulaşmasını engellemek amacıyla yeşil aksam ilaçlamasına başlanmalı.
İklim koşulları hastalığın gelişmesine uygun gidiyorsa ve epidemik bir durum olasılığı varsa, kullanılan ilacın etki süresine göre ilaçlama tekrarlanabilir. İlaçlama yapmadan önce bölgeki arıcıların da uyarılması gerektiği dile getirildi.

O ilçede ilaçlama drone ile yapılacak...

Akkışla Belediyesi'nin tarıma destek faaliyetleri devam ediyor. Sarı pas hastalığına karşı modern ilaçlama yöntemi olan drone ile ilaçlama hizmeti Akkışla Ziraat Odası ile iş birliği içerisinde Akkışla Belediyesi tarafından karşılanacaktır. 

O ilçede ilaçlama drone ile yapılacak...