O ilçede hasat başladı

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde buğday hasadı başladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

O ilçede hasat başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından TAKE projesi kapsamında yazlık buğday dağıtımı yapılmıştı. Yazlık buğdayın hasadı Pınarbaşı ilçesi Kırkpınar Mahallesi’nde başlandı. Pınarbaşı ilçesinde çiftçilik yapan Kenan Aydemir’in tarlasında hasat yapıldı. Hasada Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Sami Yılmaz, İl Müdür Yardımcısı Ayhan Temiz, il ve ilçe teknik ekipleri katıldı.O ilçede hasat başladı1750 rakımda 3 yıldır ekim yaptıklarını söyleyen çiftçi Kenan Aydemir, bu yılki verimden memnun olduklarını ve destekleri için bakanlık ve il müdürlüğüne teşekkür etti. Aydemir ayrıca projelerin devamını beklediklerini de dile getirdi. O ilçede hasat başladıHasatta konuşan İl Müdür Vekili Sami Yılmaz, projelerin takiplerini yaptıklarını ve bu tarz projelerin devamını arttıracaklarını söyleyerek, bereketli bir sezon geçirilmesi temennisinde bulundu.O ilçede hasat başladıTAKE projesi nedir?
Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) projesi kapsamında hayata geçirilen projeler, sağlıklı gıdaya erişimi sağlamak, sürdürülebilirliği sağlamak ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla yürütülmektedir.O ilçede hasat başladıO ilçede hasat başladı