O ilçede dolandırıcı alarmı!

Son zamanlarda artan dolandırıcılık olaylarına karşı Yahyalı Kaymakamlığı uyardı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

O ilçede dolandırıcı alarmı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Dolandırıcılar buldukları hiçbir fırsatı kaçırmıyor. Özellikle telefon dolandırıcılığı konusunda her geçen gün yeni bir bahane ile vatandaşı kandırmaya çalışanlara karşı Yahyalı Kaymakamlığından uyarı geldi. Telefon dolandırıcılığının arttığını söyleyen Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya, dolandırıcıların tuzağına düşmemeleri için vatandaşları uyardı. 

O ilçede dolandırıcı alarmı!

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, “Dolandırıcıların tuzağına düşmemek için bilmediğimiz numaralardan yapılan aramalara kesinlikle itibar etmeyip derhal telefonu kapatalım. Lütfen kendilerini banka görevlisi olarak tanıtan kişilere itibar etmeyip herhangi bir şifre paylaşımı yapmayalım. Telefonla sizleri arayarak kendilerini güvenlik görevlisi (polis,asker) kamu görevlisi (hakim,savcı) olarak tanıtarak adınızın bir terör örgütü soruşturmasına karıştığını söyleyerek sizden para ve ziynet eşyası talep edenlere itibar etmeyiniz. Banka çalışanı gibi sizi arayarak ücret, komisyon iadesi, faiz iptali, borç erteleme, aidat iptali vb. vaatlerle sizden banka kart bilgilerinizi isteyenlere ve/veya telefonla tuşlama talebinde bulunanlara itibar etmeyiniz.  Banka şifrelerinizi düzenli periyotlarla değiştirin.” denildi. 

O ilçede dolandırıcı alarmı!