O iddialar doğru mu?

Son iki ay içerisinde birisi ölümlü altısı maddi hasarlı olmak üzere yedi kaza meydana geldi...

O iddialar doğru mu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoglu’na, D815 karayolunu sordu. Pınarbaşı ilçesi Gümüşgün Mahallesinden geçen karayolunda son iki ay içerisinde birisi ölümlü altısı maddi hasarlı olmak üzere 7 kaza meydana geldiğini dile getiren Özdemir, “Kazaların yol şartlarından kaynaklandığına yönelik iddialar doğru mudur?” diye sordu.
SON İKİ AY İÇERİSİNDE BİRİSİ ÖLÜMLÜ ALTISI MADDİ HASARLI OLMAK ÜZERE 7 KAZA MEYDANA GELDİ
Özdemir, Meclis Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “Seçim bölgem Kayseri ili Pınarbaşı ilçesi Gümüşgün Mahallesi mevkiinden Kayseri'yi Kahramanmaraş'a bağlayan D815 karayolu geçmektedir. Mahalleden geçen karayolunda son iki ay içerisinde birisi ölümlü altısı maddi hasarlı olmak üzere yedi kaza meydana gelmiştir. Mahallede yaşayan vatandaşlar araçların hızlı geçişlerinin engellenmesi amacıyla mahalle girişinden itibaren D81 5 karayoluna elektronik denetleme sistemi (EDS) yapılmasını istemektedirler. Ayrıca mahallede yoğun olarak hayvancılık yapıldığı için anılan karayolundan hayvan geçişlerinde kazalardan kurtulmak için hayvanların güvenli olarak geçişlerinin sağlanması amacıyla birkaç menfez yapılmasını talep etmektedirler” ifadelerini kullandı.
TESPİT ÇALIŞMASI VAR MI?
MHP’li Özdemir, Bakan Karaismailoğlu’ndan yönelttiği şu sorulara da yanıt istedi: Anılan yol üzerinde yaşanan kazalar hakkında Bakanlığınızca yapılan bir tespit çalışması var mıdır? Kazaların yol şartlarından kaynaklandığına yönelik iddialar doğru mudur? Konu hakkında bundan sonrası için hangi önlem ve çalışmalar yapılmış veya planlanmıştır? Mahalle sakinlerinin de isteği olan bahse konu olan yolun başlangıcından, mahalle sınırlarını geçinceye kadar olan bölümünde elektronik denetleme sistemi (EDS) yapılmasını konusunda bir çalışma yapılacak mıdır? Aynı yol üzerinde, Gümüşgün Mahallesi sınırlarında hayvan geçişlerinde kazaların yaşanmaması için yeterli sayıda altgeçit yapılması konusunda bir çalışma yapılacak mıdır?

O iddialar doğru mu?

Bakan Adil Karaismailoğlu'nun sorulara vereceği cevap merak ediliyor...