O bölgede neler oluyor! Kim bu 'Hazineden arazini aldım' diyerek arazi çevirenler?

Saadet Partisi (SP) Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Gesi, Bağpınar Mahallelerimizin sorunlarını gündeme taşıdı

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
O bölgede neler oluyor! Kim bu 'Hazineden arazini aldım' diyerek arazi çevirenler?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

“Melikgazi teşkilatı olarak mahallelerimizi ziyarete ve  sorunlarını ilgililerine duyurmaya devam ediyoruz” diyen Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Gesili vatandaşların birçok taleplerinin olduğunu ve çözüm beklediklerini söyledi. Gesi’de yaşanan sıkıntıları aktaran Aktaş, “Muhtarlık için bir bina tahsis edilmesi gerekiyor. Öğrenciler eğitim için İldem’e gidiyorlar. Ulaşım için ücret ödeniyormuş. Öğrencilerden ücret alınmaması talep ediliyor. Ulaşımda aktarma istenmiyor. Sabah ve Akşam olmak üzere hiç olmazsa birer sefer otobüslerin direk çalışması talep ediliyor. Mahallede bir çok yazlıkçı olduğu için eşyalı ve kitli evler var ve hırsızlık olayları oluyor. Bu nedenle belli noktalara kamera talep ediliyor. Melikgazi belediyesi yapalım demiş. Kamera yeri de tespit edilmiş. Fakat hala bir ses çıkmamış. Yıkılmış binalar var. Mahallenin bir tarafı neredeyse yok. Melikgazi belediyesinin bu binaları sahipleri ile görüşerek temizlemesi gerekiyor” dedi.
“HAZİNE ARAZİLERİNİ ÇEVİRİYORLAR”
Hazine arazileri ile ilgili de çarpıcı bir iddiayı gündeme taşıyan Aktaş, bazı kişilerin “Hazine arazileri satın aldım” diyerek çevirdiklerini belirtti. Aktaş, “Hazine arazilerini ‘ağaçlandırma yapacağım satın aldım’ diyerek çevirenler var. Ancak bunun aslı yok. İlgili kurumlara müracaat edilmiş fakat henüz bir şey yapılmamış. Sulama için bahçecik barajından su bekleniyor. Size de bir kol atarız denmiş ancak bahçecik barajının bitmesi daha zaman alacak gibi görünüyor. Sulama suyu saatlik ücretli olarak kullanılıyor. Barajın suyundan yararlanmak istiyorlar” şeklinde konuştu.
“ÇİFTÇİLERİMİZ TARIM KREDİYE GIRTLAĞINA KADAR BORÇLULAR”
Bağpınarlı vatandaşların da birçok talebinin olduğunu kaydeden Saadet Partili Aktaş, şu ifadeleri kullandı. Muhtarlık binası yok. Muhtarlık binası yapılması veya tahsis edilmesi gerekiyor. Öğrenciler Yeşilyurt’a otobüsler ile ücret ödeyerek gidiyorlar. Yine burada da ücret alınmaması talep ediliyor. Sağlık evi yok. Gesi’ye gidiliyor. Haftada bir doktor gelmesi talep ediliyor. Çocukların Futbol oynayacakları zaman geçirecekleri bir alan yok. Turan’a gidiyorlarmış. Bu nedenle çocuklar için bir spor alanı talep ediliyor. Doğal gaz yok. Doğal gaz talep ediliyor. Sivas yolu üzerinde karşılıklı 2 adet otobüs durağı var. Sivas tarafına giden Bağpınarlı vatandaşlarımız dönüşte ana yolun karşısındaki durakta iniyorlar ancak karşıya geçiş yok. Karşıya geçmek için 1 km yol yürümeleri gerekiyor. Fakat kimse bunu yapmıyor. Vatandaşlar yolun ortasındaki bariyerin üstünden ya da altından geçmeye çalışıyorlar. Buda vızır vızır akan yolda hayati tehlike oluşturuyor.  Durakların olduğu kısımdaki bariyerlerin 1,5 metre kadar kesilerek geçişin kolaylaştırılması talep ediliyor. Her iki mahallemizde de çiftçilerimiz tarım krediye gırtlağına kadar borçlular.  Mahallemizin taleplerine baktığımızda bir çoğu çok basit ve kolayca yapılabilecek işler. Aslında vatandaşlarımız öyle çok büyük şeyler istemiyorlar. Fakat vatandaşa derdin nedir diye soranda yok. Bu konularla ilgilenende. Bu nedenle taleplerle ilgili olarak Başta Mehmet Özhaseki bey olmak üzere şehrimizin tüm milletvekillerini, Memduh Büyükkılıç’ı,  Mustafa Palancıoğlu’nu, İl Sağlık Müdürümüzü, Karayolları müdürümüzü bu konularda göreve davet ediyor. İlgilenmelerini rica ediyoruz.”