O bölge onay aldı! Bakın ne yapılacak?

Merakla beklenen projede uygunluk onayı alındı. Bakın o bölgeye ne yapılacak? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
O bölge onay aldı! Bakın ne yapılacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin İncesu ilçesine yapılacak proje için çalışmalar sürerken beklenen haber geldi. Büyükşehir Belediyesi tarafından İncesu ilçesi Fırınönü bölgesinde Rüzgar Enerji Santrali kurulmasına yönelik bir süredir devam eden çalışmalar da önemli bir yol kat edildi. 

O bölge onay aldı! Bakın ne yapılacak?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. kurmayı planladığı Rüzgâr Enerji Santrali için Enerji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan teknik değerlendirmeden uygunluk onayı alındı. Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda konu gündeme geldi. Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Canbulut, konuya ilişkin gerçekleştirdiği sunumda, kamu hizmeti sunan Ulaşım A.Ş. faaliyetleri ile kurulma aşamasında olan ve ihale aşamasına gelen RES projesi hakkında bilgiler paylaştı. 

O bölge onay aldı! Bakın ne yapılacak?

‘Karbon emisyonunda yıllık 14 bin 883 ton azaltım sağlayacak’

Canpolat, yenilenebilir ve temiz enerjiden faydalanmak ve çevreci bir üretim gerçekleştirmek amacı ile Fırınönü mevkiinde belirlenen alanda toplam 22 megavatlık 4 adet türbin kurulmasının planlandığını, başvurularının yapıldığını ve devreye alma çalışmasının yapılması için ihale sürecinde bulunduklarını aktarırken, karbon emisyonunda yıllık 14 bin 883 ton azaltım sağlayacak RES projesi ile raylı sistemin bütün elektriğinin karşılanacağını anlattı. Gerçekleştirilen sunumda, 22 milyon 500 bin Euro maliyeti olan yenilenebilir enerji projesinin, sektöründeki en büyük ve tek RES projesi olduğu ifade etti. 

O bölge onay aldı! Bakın ne yapılacak?