Nursaçan: Anayasal hakkım engellenmeye çalışıyor

Resmi yazıyı nasıl tebliğ aldığını anlatan Nursaçan: Anayasal hakkımın gasp edilmesine karşı yasal mücadele vereceğim…

Nursaçan: Anayasal hakkım engellenmeye çalışıyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri OSB seçimleri öncesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Tahir Nursaçan’ın adaylığını engelleyen resmi bir yazı göndermesinin ardından Tahir Nursaçan, “Anayasal hakkım engellenmeye çalışılıyor.” dedi.

NURSAÇAN: SEÇME SEÇİLME ANAYASAL HAKTIR, SEÇİLME HAKKIMDA HERHANGİ BİR YASAL KISITLAMA BULUNMAMAKTADIR 

OSB Başkan adaylığının uygun görülmediği yolundaki Bakanlık yazısını haber merkezimize değerlendiren Tahir Nursaçan, seçme ve seçilme hakkının Anayasal bir hak olduğunu belirterek, “Benimle ilgili verilen haksız görevden uzaklaştırma kararının kovuşturması devam ediyor. Bu kovuşturmada hukuken benim seçme ve seçilme hakkıma herhangi bir kısıtlama getirmiyor. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın gönderdiği yazıdan da anlaşılacağı üzere kovuşturmanın sonuçlanması gibi bir durum yok. Haliyle kovuşturmanın aleyhimde sonuçlanması diye de bir durum yok iken seçme ve seçilme hakkımı engellemeye kalkarak adaylığımı uygun görmeyen resmi bir yazı yazılması bir hukuk garabetidir.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından OSB Bölge Müdürlüğü’ne gönderilen yazı tarafıma tebliğ edildi, tebliği ‘Yazı içeriğini kabul etmiyorum, ihtirazi kayıtla tebliğ aldım.’ şeklinde yazıp imzaladım. Anayasal hakkımın gasp edilmesine karşı yasal mücadele vereceğim.” şeklinde konuştu.