Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'nde ilk gün: Öğrencileri neler bekliyordu?
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, üniversite hayatına yeni başlayan öğrencileri için açılış ve oryantasyon etkinliği düzenledi.
ortamına ve çevreye uyum sürecini kolaylaştırmak amacıyla oryantosyan programı düzenlendi. Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende NNYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Köse, etkinliğin açılışında öğrencilere hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. öğrenci olmanın avantajlarına değinen Köse, Öğrencilerden öğretim üyeleriyle sürekli iletişim hâlinde olmalarını ve akademik, sosyal ve kültürel açıdan geliştirmeleri için üniversitenin sunduğu imkânlardan en iyi şekilde yararlanmalarının önemine dikkat çekti.
Rektör öğrencilerle sohbet etti
Açılış ve oryantasyon etkinliği öğleden sonra Mustafa Nevzat Özhamurkar Öğrenci Merkezi önündeki orta bahçede devam etti. NNYÜ Mezunlar Derneği, NNYÜ Genç Ofis, AFAD, LÖSEV, YEŞİLAY, Tohumluk Vakfı ile üniversitenin öğrenci kulüpleri tarafından alanda kurulan stantlarda öğrencilere çeşitli bilgiler aktarılırken, sosyal, kültürel ve gönüllülük faaliyetlerine katılmaları konusunda da teşvikte bulunuldu. NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu etkinlik alanında stantları gezerek bilgiler aldı, öğrencilerle sohbet etti.
Büyükşehir Belediyesi de ordaydı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ tarafından kurulan oyun ve yarışma parkurlarının yanı sıra bisiklet turu, çeşitli yiyecek ve içecek ikramları ile DJ Ata Ateş’in performansı, öğrencilere eğlenceli ve keyifli anlar yaşattı. Etkinlik kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mobil Dijital Gençlik Merkezi Bilim Tırını da ziyaret eden öğrenciler, sertifikalı yapay zekâ araçları ve siber güvenlik eğitimlerine katılma fırsatı buldu. Alo 153 ve Beyaz Masa ve Ulaşım A.Ş. ekipleri ise öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmeti sundu.

