Nüfus müdürlükleri bugün açık olacak

Geçtiğimiz haftalarda (23 Temmuz Pazar) gerçekleştirilen KPSS GKY ve Eğitim Bilimleri sınavının üçüncüsü olan alan sınavı da bugün gerçekleştirilecek. Kayseri'de de sınava girecek adayların kimliğinin olmaması durumunda Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü hesabında duyuruda bulundu. Ayrıntılar için Kayseri Olay olarak hazırladığımız Kayseri haberimizde…

Nüfus müdürlükleri bugün açık olacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de 2023 KPSS-ÖABT sınavına girecek öğretmen adaylarının dikkatine kimliğiniz yok ise bu haber sizin için… Bugün gerçekleştirilecek olan 2023 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (2023 KPSS-ÖABT) sınavına girecek olan öğretmen adaylarından; T.C. Kimlik Kartını kaybeden, T.C. Kimlik Kartı’nda fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olan adaylar için sınav yapılacak merkezlerde İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri; İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce 6 Ağustos Pazar Günü (bugün) 07.30-14.30 saatleri arasında açık bulundurulacaktır. Öğretmen adaylarına müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu ‘Geçici Kimlik Bilgisi’ düzenlenecektir. İşlemler randevusuz gerçekleştirilecektir.

Sınava girecek olan öğretmen adaylarının mağdur olmaması için T.C. Kimlik Kart bedelini başvurudan önce yatırmaları ve son altı ay içerisinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ile birlikte sınav merkezi olan nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. 

Kayseri'de de Melikgazi İlçe Nüfus Müdürlüğü ve Talas İlçe Nüfus Müdürlüğü sınav dolayısıyla açık olacak.