Nesli tükeniyor! Avcılığı yasaklandı

Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliği için o türlerin avcılığı ve toplayıcılığı yasaklandı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

Nesli tükeniyor! Avcılığı yasaklandı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliği için Tarım ve Orman Bakanlığı önemli bir adım attı. Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 15 Mart - 31 Ağustos tarihleri arasında tüm sülük türlerinin avcılığı ve toplayıcılığının yasaklandığını duyurdu. 

Sülük nesli tükeniyor! Avcılık yasaklandı

Su ürünleri kaynaklarımızın korunması, sürdürülebilir olması ve yasadışı su ürünleri avcılığının önlenmesi amacıyla, Bakanlığımızca 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve Su Ürünleri Yönetmeliğine istinaden hazırlanan, 22 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe konan ve 1 Eylül 2020 - 31 Ağustos 2024 yılları arasındaki dönemi kapsayacak olan 5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ'in 43'üncü maddesinin üçüncü fıkrasında "Sülük istihsali yapılacak alanlar, uygulama yöntemi, zaman yasağı, takibi, kullanılacak belgeler, istihsali yapılacak alt türler, ürünlerin nakli, izlenmesi, miktarı ile sülüğün yasadışı istihsalinin önlenmesi kapsamında alınacak ek tedbirlere yönelik usul ve esaslar Bakanlıkça belirlenir." düzenlemesi yer almaktadır.

Sülük nesli tükeniyor! Avcılık yasaklandı

Yasak süresince sülük avlamak veya toplamak kesinlikle yasak ve yasağa uymayanlara cezai yaptırım uygulanacak. Yetkililer, bu yasağa titizlikle uyulmasını ve sülüklerin korunmasına hepimiz tarafından katkıda bulunulmasını istiyor.

Sülük nesli tükeniyor! Avcılık yasaklandı

Sülüklerin sağlık sektöründe tedavi aracı olarak kullanılmasının tarihi yaklaşık 2.500 yıl öncesine dayanıyor. Genellikle kan emerek hastalıkları iyileştirdiği düşünülse de aslında sülükler ısırdıkları bölgede salgıladıkları sıvı ile tedaviye katkıda bulunuyor. Sülük tedavisi Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış yerlerde, doğal koşullarda yetiştirilen sülüklerin insan vücuduna belirli noktalara (akupunktur noktaları) yerleştirilmesiyle uygulanan bir tedavi yöntemidir.

Sülük nesli tükeniyor! Avcılık yasaklandı