Nesli tehlikede olan hayvan Kayseri'de görüldü! 100 bin TL cezası var
Kayseri'de uzun zamanın ardından nesli tükenmekte olan hayvan görüntülendi. Öldürmenin cezasının 100 bin TL olduğu görüldü.
Kayseri’de uzun zamanın ardından nesli tükenmekte olan hayvan ortaya çıktı. Develi ilçesinde görüntülenen hayvanı öldürmenin cezasının bulunduğu öğrenilirken, detaylar belli oldu.
Develi’de görüntülendi
Develi ilçesinde yer alan Gümüşören regülatörü civarında, bölgede varlığı tükenme tehlikesinde olan su samurları görüntülendi. Bu anlar Mayıs ayının son haftasında, fotoğraf sanatçısı Ekrem Özdamar tarafından anbean görüntülendi.
Nesli tehlike altındaki türler arasında
Dünya Doğayı Koruma Birliği (IUCN) verilerine göre, dünya üzerinde yaşayan 13 su samuru türünden 5'i nesli tehlike altında olan canlılar sınıfında yer alıyor. Küresel ölçekte korunması gereken bu canlıların Develi Gümüşören regülatöründe görülmesi, bölgenin yaban hayatı çeşitliliği açısından büyük bir önem taşıyor.
Öldürmenin cezası 100 bin TL
Diğer yandan görüntülenen bu canlılar ile ilgili bilinmeyen bir detay da ortaya çıktı. Nesli tükenme altında olan su samurlarını öldürmenin de cezası olduğu öğrenildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan listede öldürmenin cezası 100 bin TL olarak yer aldı.

