Nergis'ten, Öcalan'la ilgili açıklama savunması: Olaya hukuki boyuttan baktık!

Nergis, 'Yaptığımız değerlendirme olayın tamamen hukuki boyutuna bakışımızı ifade etmektedir' dedi.

Nergis'ten, Öcalan'la ilgili açıklama savunması: Olaya hukuki boyuttan baktık!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, terörist Osman Öcalan ile ilgili yaptığı ve tartışmaları beraberinde getiren açıklamalarının ardından kendisine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Nergis, “Yaptığımız değerlendirme olayın tamamen hukuki boyutuna bakışımızı ifade etmektedir” dedi.
“HASSASİYETİMİZ SORGULANAMAYACAK DERECEDE YÜKSEK”
AK Parti Milletvekili Nergis, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Televizyon kanalında bize sorulan Osman Öcalan'ın Türkiye'ye defnedilmesi konusu üzerine yaptığımız değerlendirme ; olayın tamamen hukuki boyutuna bakışımızı ifade etmektedir. Konu ile ilgili basında bir takım çarpıtmalar ile karşılaşmış olmamız, açıklık getirme ihtiyacını hasıl kılmıştır. Bizim Şehitlerimiz ile alakalı hassasiyetimizin tartışılabilirliği söz konusu olamaz. Kurtuluş Savaşı'nda bu milletin istikbali için kan dökmüş insanların torunları olarak, Şehitlerimizin ruhunu incitecek bir kastımız asla ve kata olamaz , bugüne kadar olmamış, bundan sonra da olmayacaktır. Vatanımız konusundaki hassasiyetimiz sorgulanamayacak derecede yüksektir.
NE OLMUŞTU?
AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis, terörist Osman Öcalan'ın ölümüne ilişkin kendisine yöneltilen bir soruya "Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı, öyle bir talebi var ise gömülebilir yani gömülmesinde ben bir sakınca görmüyorum" yanıtını verdi.
NERGİS’E “İSTİFA” ÇAĞRISI
Nergis’in yaptığı bu açıklamanın ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri  Derneği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Nergis için “istifa” çağrısı yapıldı. Açıklamada, “Milletvekili Hülya hanım vatan ve bayrak için acı çekmediği için önemli olmayabilir. Bizleri sözleriyle inciten Hülya hanımı şiddetle kınıyoruz. Milletvekilliğinden istifa etmelidir. Nokta' ifadeleri kullanılmıştı.