Neden sık sık Ankara'ya gidiyor?

Neden sık sık  Ankara'ya gidiyor?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, son günlerde neden sık sık Ankara’ya gidiyor. İşte kamuoyunun merak ettiği konuda açıklama yapan Başkan Büyükkılıç, son günlerde yaptığı Ankara ziyaretlerinin içeriği hakkında akıllarda kalan soru işaretlerini giderdi.

Kamuoyunda ortaya atılan bazı iddiaların asılsız olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Özel bir maksadımız yok. Örneğin Ankara’ya son ziyaretlerimden biri iftar diğeri ise Kayseri ekonomisinin geliştirilmesine yönelik görüşmeler içindi. Zaten günü birlik gidip geldik. Başka  özel bir işimiz yok. Ankara ziyaretlerimizin arkasında Kayserimizle alakalı işler var” dedi.

 

38 Kent TV’de “Kent Sohbetleri” programına katılan ve Ramazan’a dair sohbet ve belediye çalışmalarının yanında 38 Kent TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin sorularını da yanıtlayan Başkan Büyükkılıç,kamuoyunda merak edilen “Son günlerde neden Ankara’ya sık gidiyor?” sorusunu yanıtladı.

İŞTE BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’IN ANKARA ZİYARETLERİNİN PERDE ARKASI

 Büyükkılıç, şu ifadeleri kullandı: “Bir şey olduğu yok. Ben 20’inci dönem Milletvekilliği yaptım. O dönemde Meclis Başkanımız İsmail Kahraman ile birlikte milletvekiliydik. Bana ‘Doktor’ diye takılır, seslenir.  O’nun eski Milletvekillerine yönelik daveti nedeniyle son gidişlerimden birisi. Orada Cumhurbaşkanımızla olduğu gibi Genel Kurman Başkanımızla da görüşmelerimiz oldu. Bunun yanında bir de Ankara’ya son gidişlerimizden biri de Serbest Bölge içindi. Ben aynı zamanda Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanıyım. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan randevu istemiştik. Bakanımız Mehmet Özhaseki, Grup Başkanvekilimiz, Milletvekilimiz Mustafa Elitaş, Milletvekillerimiz; İsmail Tamer, Pelin Gündeş Bakır ve Kayseri’den birlikte geldiğimiz arkadaşlarımızla birlikte Sayın Hisarcıklıoğlu ile birlikte iftarda bir araya geldi.

Kayseri ekonomisini de yakından ilgilendiren e- ihracat, e-ticaret denilen projeyi konuştuk. Bir araya gelip, e-ticaretle ilgili yol haritası açısından nasıl hareket edeceğimize yönelik bir buluşma ortamı oluşturduk. Çin bu konuda dünyada önemli bir ülke ve önemli bir pazara sahip. Geçtiğimiz günlerde de bu yönde bir heyeti Kayseri’de ağırlamıştık. Yani Kayserimizle alakalı bir proje için Ankara’daydık. Başka  özel bir maksadımız ve işimiz yok. Ankara ziyaretlerimizin arkasında Kayserimizle alakalı işler var”

Haber: Cafer ZENGİN