Neden kan bağışlamalıyız?

Kayseri Kızılay kan bağış merkezi Müdürü Dr. Savaş Koç Kayseri Olay gazetesine kan bağışının önemi hakkında açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Neden kan bağışlamalıyız?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Kızılay kan bağış merkezi Müdürü Dr. Savaş Koç Kayseri Olay gazetesine kan bağışının önemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Doktor Savaş Koç yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

"Kayseri Kızılay kan bağış merkezi müdürüyüm. Ramazan’dan çıktık, biliyorsunuz ki Ramazan ayı içerisinde kan bağışı azaldığı için kan stoklarımızda bir azalma söz konusuydu.

Ramazan sonrası yapılan kan bağışlarıyla beraber şu an yeterli kan miktarını elde ettik. Bölge olarak hastanelerimizin ihtiyacını karşılayabilecek düzeydeyiz. Kan insan için önemli bir bağış işlemi. Kan biliyorsunuz ki temin edemediğimiz ya da üretemediğimiz sadece insandan elde edebildiğimiz bir ürün, dolayısıyla kan bağışının önemi çok büyük.

Kayseri kan bağışı anlamında çok duyarlı bir il. Bölgedeki bütün hastanelerin kan ihtiyacını karşılayabiliyoruz. Kan bağışına insanlarımızı davet ediyoruz, çünkü kan bağışı ilerleyen yıllarda kalp ve damar hastalıklarını engelleyebilecek bir işlem. Kan bağışı yaptığınız zaman biz bu kanı alıyoruz ve ürünlerine ayrıştırıyoruz, biz bu kandan üç ayrı ürün elde ediyoruz. Bu sayede üç ayrı kişinin hayatını kurtarmış oluyoruz. Halkımızı düzenli olarak kan bağışına davet ediyoruz.

Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Vatandaşlarımız düzenli kan bağışı yaptığı sürece hastanelerimizin kan stoku ile ilgili bir sıkıntısı olmaz. 

Kayseri meydanda ekiplerimiz mevcut, haftanın yedi günü kan bağışı yapabilirsiniz, tüm bağışçılarımızı bekliyoruz, teşekkür ederiz."