Neden Derin Dondurucuya İhtiyaç Duyuyoruz?

Derin dondurucular ve buzdolabının üstlendiği görev benzer olmakla birlikte çok farklıdır.

Neden Derin Dondurucuya İhtiyaç Duyuyoruz?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Buzdolabı tüm ihtiyacınızı karşılıyor mu? Derin dondurucuları buzdolabından ayıran özellikler neler? Yılın 365 günü taze gıda tüketme keyfi sunan derin dondurucuların özelliklerine göz atalım…

Derin dondurucular ve buzdolabının üstlendiği görev benzer olmakla birlikte çok farklıdır. Yüksek şoklama yaparak gıdaları ihtiyaç halinde ilk günkü gibi kullanmaya imkân verecek bir ürün için derin dondurucu tavsiyesi alarak alışverişinizi şekillendirebilirsiniz.

Derin Dondurucuların Gerçek İşlevi Depolama mı?

Gerçek manada bakıldığında derin dondurucular için depo denebilir. Sebzelerin en az 1 yıl,  meyvelerin 9 ay, et ve balıkların 6 ay süreyle orijinal tatlarını muhafaza ederek istendiği zaman tüketilmesine imkân veren dondurucular, uzun süreli saklama için uygundur. Buzdolabına ise daha kısa süreli ürünler yerleştirilebilir. Buzdolabının derin dondurucu için ayrılan bölümleri özellikle kalabalık ailelerin tüketim alışkanlıkları için yeterli hacme sahip değildir.

Derin Dondurucu Kullanmak Avantaj Sağlar mı?

Yüksek enerji verimliliğine sahip A+ derin dondurucu modeller, düz iç tasarımlarıyla kolay temizlenir. Buz çözdürmek gerektiğinde sıvı tahliye kapakları devreye sokularak işlemler kısa sürede tamamlanabilir. Cihaz içinde kullanılan soğutmaya yarayan gazlar insan sağlığı açısından risk teşkil etmez. Gövdeleri paslanma karşıtı malzemelerle hazırlanan ürünler uzun ömürlüdür.

Derin Dondurucuların Ortak Özellikleri Nelerdir?

Elektrik kesintisi olması durumunda da gıdaların çözünmeden saklanmasını sağlayan derin dondurucu modelleri kalın yalıtım malzemeleri kullanılarak üretilir. Kapak açıldığında veya uzun süre açık bırakıldığında sinyal sistemi devreye giren modeller sıcak veya soğuk hava değişiminden etkilenmez.

Hızlı dondurma, şoklama ve dijital gösterge gibi ilave fonksiyonlar kullanıcı ihtiyaç ve beklentilerini eksiksiz karşılamaya odaklıdır. Sandık tipi yatay formda olan modellerde kapak üstte kalır. Geniş depolama imkânı sunan modeller ev hanımlarının tercihidir. Çekmeceli modellerde ise değişik türde gıdalar birbirlerine temas etmeden farklı bölmelere yerleştirilebilir.

Derin Dondurucu Satın Almadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Tercihinizi çekmeceli modellerden yana kullanacaksanız satın alma işlemi öncesinde ayrılabilen ünitelerin kolay kullanıma sahip olup olmadığı kontrol edilmelidir. Çekmeceli modellerde tasarım kaynaklı oluşan hacim kayıpları beklentileri karşılamayabilir. Kiler, Mutfak, kış bahçesi ya da balkonda kullanılacak modellerin ölçülerine uygun yer hazırlığı önceden yapılmalıdır.