Ne zaman açılacak bi bilsem?

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Develi ilçesinde daha önce hizmete açıldığı duyurulan ancak eğitime bir türlü başlanılamayan Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi yani kısa adıyla BİLSEM'i Meclis gündemi taşıdı.

Ne zaman açılacak bi bilsem?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Develi ilçesinde daha önce hizmete açıldığı duyurulan ancak eğitime bir türlü başlanılamayan Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi yani kısa adıyla BİLSEM’i Meclis gündemi taşıdı.
Özdemir, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a, ‘Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi olarak kullanılacak bina hazır mıdır? Eğitim kadrosuna ait atamaların ne zaman yapılacak?’ sorularını yöneltti. Bakan Selçuk, Özdemir’e, ‘BİLSEM’in binasının açılışı 9 Ekim 2019’da yapıldı. Söz konusu binanın eğitim öğretime hazır hale getirilmesi ve norm kadro çalışmaları devam etmektedir’  yanıtını verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a bir süre önce Develi’de kurulması düşünülen BİLSEM’i sordu.

‘BU ÖĞRENCİLER HEBA OLMASIN’
Okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmaları ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla Develi ilçesinde kurulması düşünülen Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi’nden Develi ile birlikte Yahyalı, Tomarza ve Yeşilhisar ilçelerindeki çocukları da yararlanabileceklerini belirten MHP’li Özdemir, bu ilçelerde yaşayan özel yetenekli öğrencilerin heba olmamasını istedi.

BAKAN'DAN BİLSEM SORULARINA YANIT İSTEDİ

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Bakan Ziya Selçuk’a şu soruları yöneltti ve cevap istedi: ‘Develi ilçesinde kurulması düşünülen Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi konusunda Bakanlığınızca şimdiye kadar hangi çalışmalar yapılmış ve yapılması planlanmaktadır? Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi olarak kullanılacak bina hazır mıdır? Ayrıca eğitim kadrosuna ait atamaların ne zaman yapılması planlanmaktadır? Eğitim merkezinin hayata geçirilmesinin yanı sıra çevre ilçelerden gelecek öğrencilerin taşınması ile ilgili bir çalışma bakanlığınızca yapılmış mıdır?’
İlçede daha önce Yatılı Bölge Okulu olarak kullanılan üniversite karşısında çevre yolu üzerindeki 4 katlı binada hizmet vermesi beklenen BİLSEM’in, bölgede Kayseri'ye ulaşımda sorun yaşayan üstün yetenekli öğrenciler için önemli olduğu belirtilirken, Bakanlıktan konuyla ilgili gelecek yanıt da merak ediliyordu.

BAKAN, NET CEVAP VERMEDİ: ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR!

Bu konuda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, merakla beklenen açıklamayı yaptı. Ancak açıklama beklentiyi karşılamadı.
Bakan Selçuk, MHP Milletvekili Özdemir’e, ‘Kayseri ili Develi ilçesinde daha önce kapatılmış olan Necmiye ve Mustafa Maşlak Yatılı İlköğretim Okulu binasında Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) açılışı 09.10.2019 tarihinde gerçekleşmiştir. Söz konusu binanın eğitim öğretime hazır hale getirilmesi ve norm kadro çalışmaları devam etmektedir’  yanıtını verdi. Bakandan yapılan bu açıklamanın ardından ortaya çıkan tablo ise ‘Umutlar başka bahara kaldı’ dedirtti.