Nasıl yapılır?

Kayseri'ye özgü kurşun aşı çorbası nasıl yapılır? Detaylar kurşun aşı çorbası ile ilgili Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde.

Nasıl yapılır?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kurşun aşı çorbası Kayseri'ye özgü lezzetlerden biri olarak bilinir. İçerisinde yeşil mercimek ve nohut olan çorba lezzetli ve aynı zamanda sağlıklı bir çorba olarak bilinmektedir. Dilerseniz gelin kurşun aşı çorbası nasıl yapılır öğrenelim:

 Mercimek ve nohut yıkanır akşamdan birer su bardağı su ile ayrı kaplarda ıslatılır. Ertesi gün nohut, 1 su bardağı su ile basınçlı tencerede haşlanır. Bulgur 1/2 su bardağı sıcak su ile ıslatılır. Bulgur kabarınca un, tuz, 1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber ilave edilerek şekil verilecek hamur haline gelinceye kadar yoğrulur. Bu hamurdan küçük parçalar koparılarak nohut büyüklüğünde yuvarlanır. Mercimek,nohutun haşlama suyu dahil 4 su bardağı su ile kaynatılır. Yumuşayınca nohut ve köfteler içine atılarak kısık ateşte pişirilir.inmesine yakın tuz ilave edilir. Diğer tarafta soyulmuş, yıkanmış ve ince kıyılmış soğan, yağ ve kıyma kavrulur. Salça ve kalan 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ilave edilerek kurşun aşına eklenir. Üzerine kuru nane serpilerek servis yapılır.

Malzemesi İçin:
Yeşil Mercimek 1/4 su bardağı
Nohut 1/4 su bardağı
Köftelik Bulgur 3/4 su bardağı
Un 1/4 su bardağı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Kırmızıbiber 1+1/2 tatlı kaşığı
Su 6 su bardağı
Soğan 1 orta boy
Margarin (erimiş) 3 yemek kaşığı
Kıyma 250 gr.
Salça 1 yemek kaşığı
Nane 1 yemek kaşığı