Mustafa Boydak serbest, Şükrü, Bekir ve İlyas Boydak tutuklandı

Mustafa Boydak serbest, Şükrü, Bekir ve İlyas Boydak tutuklandı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından Boydak Eğitim Vakfı'na yönelik olarak düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan vakıf yöneticileri hakkında mahkeme kararını verdi.
3 BOYDAK TUTUKLANDI
Mahkeme, 29 Temmuz Cuma günü gözaltına alınan ve 31 Temmuz'da adliyeye sevkedilen Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak ve İnsan Kaynakları Direktörü Halit Bayhan'ın serbest bırakılması, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Şükrü Boydak, Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Boydak ve Bekir Boydak'ın da tutuklanmasına karar verdi.
YARGILAMA SABAHA KADAR SÜRDÜ
Cuma günü sabah saatlerinden itibaren gözaltına alınan şahıslar pazar günü Adliye'ye sevk edildi, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen şahısların yargılanması pazartesi sabah 05:30 sularına kadar devam etti.
MUSTAFA BOYDAK'TAN İLK AÇIKLAMA

Adliye çıkışında, kendisini alkışlayan yakınları ve çalışanlarına teşekkür eden Mustafa Boydak, yargılamanın bir süre önce kapatılan Boydak Eğitim ve Kultür Vakfıyla ilgili olduğunu belirterek, "Adalete güveniyoruz" dedi. 

Boydak, şunları söyledi:

TÜRK ADALETİNE GÜVENİYORUZ"

"5 arkadaş 3 gündür gözaltında idik. Savcılık ifadesinin ardından mahkemeye çıkarıldık. Maalesef, üç arkadaşımız tutuklandı. Şükrü Boydak, kardeşim Bekir Boydak ve yeğenim İlyas Boydak tutuklanırken, ben ve çalışma arkadaşım Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı muhasip yönetim kurulu üyesi Halit Bayhan, yurt dışı yasağı getirilmek suretiyle serbest kaldık. Türk adaletine güveniyoruz. İnşallah bundan sonra içeride bıraktığımız kardeşlerimizin de biran önce aramıza katılmaları için var gücümüzle gayret edeceğiz. Anmadan geçemeyeceğim, kardeşim Memduh Boydak ve yengemiz Aliye Boydak da tutuklu vaziyetteler. Onların da bir an önce aramıza katılmaları için dua edeceğiz. Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan çalışma arkadaşlarımızdan kardeşlerime eş ve dostlarımdan hemşerilerimden Allah razı olsun. Birlik ve beraberlik ruhu ile başta Yusuf Boydak ağabeyim olmak üzere tüm camiamıza da bundan sonra üstün başarılar diliyorum. İnşallah bundan sonra yolumuza devam ediyoruz. En ufak bir kesinti yok. Gözaltı süresince başta Bilal Uyanık olmak üzere aile büyüğü olarak sağ olsun Yusuf Boydak, şirketimize liderlik etti. En azından bizler yurt dışı yasağı suretiyle 2 arkadaş vazifelerimizin başına dönmüş olacağız. Çok teşekkür ederim. Sabahınız mübarek olsun. Sizleri seviyorum. Sağ olun var olun."

ÖRGÜTE FİNANSAL DESTEK
OHAL kararnamesi ile kapatılan Boydak Eğitim Vakfı'nın yöneticileri FETÖ'ye finansal destek sağladıkları gerekçesiyle mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BRÜKSEL SPONSORLUĞU MU?
Gözaltına alınan vakıf yöneticilerinin sosyal medya üzerindeki paylaşımlarının yanısıra Brüksel'de yapılan Türkçe Olimpiyatları etkinliğine vakıf tarafından sponsorluk yapılmasının yargılama konusu olduğu ileri sürülürken, holding ile vakıf arasındaki ilişkilerin de incelendiği belirtiliyor.

HACI BOYDAK'IN İFADESİ HASTANEDE ALINACAK 

İstanbul Nişantaşı Amerikan Hastanesi'nde 1 hafta önce mide ameliyatı geçiren holdingin eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak'ın ifadesinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından hastanedeki odasında alınacağı öğrenildi.

MEMDUH VE ALİYE BOYDAK TUTUKLANMIŞTI
Boydak ailesinden holding eski ceosu Memduh Boydak, Ankara Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunuyorken Şükrü Boydak'ın eşi Aliye Boydak da "FETÖ'nün ablası" olduğu ve örgüte finansal destek sağladığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.