'Mustafa Ayan'ı çizdin ne olacak?'

'Mustafa Ayan'ı çizdin ne olacak?'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) parti il yönetimi tarafından disipline verilen 10 isim arasında yer alan eski İl Başkanı Mustafa Ayan, il yönetimini eleştirdi. Ayan, “Bizim özelliğimiz birbirimiz eleştirerek doğruyu bulmaktan kaynaklanır” dedi. Ayan, yaşananları parti genel merkezine de aktardığını ifade etti.

CHP’de disiplin tartışmaları sürüyor. İl yönetiminin partinin eski yöneticilerinin de yer aldığı yaklaşık 10 kişiyi disipline sevk etmesinin ardından bu isimler arasında yer alan eski İl Başkanlarından Mustafa Ayan, 38 Kent TV’de, Gazeteci Levent Çil’in sunduğu Kent Gündemi programına katılarak, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Mevcut İl yönetimine tepki gösteren Ayan, “Yaşanan gelişmeler benim için sürpriz oldu. Böyle bir şey beklemiyordum. 50 yıldır Cumhuriyet Halk Partiliyim. Parti de nasıl davranılması gerektiğini çok iyi bilirim. CHP’liliği Sayın İl Başkanından hatta sayın Çetin Arık’tan daha çok daha iyi bilirim. Cumhuriyet Halk Partili olmak saygı gerektirir, Nezaket gerektirir ama acımasızca da eleştiri gerektirir. İnsanların onuru ve gururu ile oynamadan eleştiri gerektirir. Bizim özelliğimiz birbirimiz eleştirerek doğruyu bulmaktan kaynaklanır. Şimdi bu arkadaşlarımız Mustafa Ayan, kurucu ilçe başkanı, Belediye başkanlığı yapmış, 30’lu yaşlarda belediye başkanı olmuş, milletvekili adayı olmuş, partinin eğitmeniyim aynı zamanda. Öyle de bir eğitim aldım ben.” dedi.

“YAŞANANLARI PARTİ GENEL MERKEZİNE AKTARDIM”

Açıklamasında “Ben buna bir acemilik diyorum. Hatadır diyorum” diyen Ayan,  şöyle konuştu: “Ben yazdıklarımı şöyle bir yokluyorum. Asla hakaret ve küfür yok. Ama partimizi ele geçirmiş bir aile var,  Arık ailesi var. Bunlar Cumhuriyet Halk Partisi geleneğinden gelen bir aile değil. Başka bir parti geleneğinden gelen insanlar. Bizim içerimizde başka parti geleneğinden gelmiş çok değerli insanlarda var. Hepsi adam gibi adam. Hepsi ahlaklı insanlar. Arkadaş milletvekili olsan ne olacak. Önce adam olmak gerekir. Milletvekilliği bugün var yarın yok. Belediye başkanlığı yaptık, yolda yürüyemiyoruz. İnsanlar yüzümüze gülüyor. Nasıl mutlu oluyorum. Şimdi koltuk için insanları refüze etmenin anlamı yok. Bunlar gelip geçici dünyevi işler. Şu anda örgüt ayakta. İnanın ne diyeceğimi şaşırıyorum. Genel Merkezi aradım. Ne yapayım dedim. Beni arayacaklar. Benim bir hesabım yok. Ben zaten görev alacağım yerlerde aldım görev.  Ben sosyal demokrat bir insanım. Mustafa Ayan’ı çizdin ne olacak? Beni disipline vereceğine benim fikirlerimden yararlan. Danışma kurulu toplantılarının geniş kapsamlı olmasını istiyoruz. Daraltılmış toplantılarda ben olmam.”

(Haber Merkezi)