Mülteciler konusu eski defterleri açtırdı! MHP'de dikkat çeken tartışma!

MHP Milletvekili Baki Ersoy ile MHP eski Milletvekili Prof Dr Yusuf Halaçoğlu arasında dikkat çeken tartışma. Milletvekili İsmail Özdemir'in, mülteciler konusundaki partisinin Lideri Devlet Bahçeli'nin görüşlerini içeren paylaşımı tartışmayı alevlendirdi.

Mülteciler konusu eski defterleri açtırdı! MHP'de dikkat çeken tartışma!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, partisinin bir diğer Milletvekili ve aynı zamanda Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir’in ‘Mültecilerle ilgili’ paylaşımını eleştiren eski Milletvekili Prof Dr Halaçoğlu’na tepki gösterdi.
‘PARTİMİZE YANLIŞ YAPTINIZ’
‘Yusuf Halaçoğlu’nun Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir’in, Devlet Bahçeli’nin mülteciler hakkında yaptığı açıklamasını paylaşmasına cevaben’ başlığıyla açıklama yapan Ersoy, şunları söyledi: Madem böyle düşünüyorsunuz bunu yapması için ittifak ettiğiniz partiye neden baskı yapmıyorsunuz? İsterseniz yapabilirsiniz. Bunu söyleyip gerekeni yapmazsanız aynı suça ortak olursunuz.’ Yazması üzerine MHP’li Ersoy, Yusuf Halaçoğlu’na ‘MHP olarak bu konudaki düşüncelerimiz her konuda olduğu gibi nettir. Suç ve ortaklık konusuna gelince, önce sizin 1 Kasım’dan sonra Kayseri’de ilk olarak Liderimizin yanında olduğumuzu haykırdığımız gün yanımdaydınız, sonra hangi talimatla kimlerle suç ortağı oldunuz? 1 Kasım’dan sonra bir gazetecinin başka bir lider adayı olursa sorusuna ‘Ben Devlet Bey’in yanındayım, başkan bir aday olursa istifa ederim’ dedikten yaklaşık 1 ay sonra ne oldu da, kimler devreye girdi de apar topar kaçtınız? Kamuoyu hala bu ilişki ağını merak ediyor? O dönem İl Başkanıydım ve yaşanılan her anı çok net hatırlıyorum.1 Kasım’dan sonraki Liderimize destek açıklamamızdan sonra ani tavır değişikliğinin sebebi sizdedir. Ama hala oturup MHP’ye zarar verme çabalarınız beyhudedir, ayıptır, günahtır ve bu Tarih affetmeyecek...! Hatırlıyor musunuz? Beni arayıp ‘Ben gidiyorum Başkanım, birazdan basın toplantısı yapacağız’ dediğiniz ve apar, topar o telefonu kapatma telaşınızı? Talimatlarla hareket ettiniz hem Partimize hem de Kayseri İl Teşkilatına yanlış yaptınız. Suç ve ortaklığı şimdi bir düşünün...!
‘BAKİ BEY MUHATABIM DEĞİL, ASLINDA İSMAİL BEY CEVAP VEREBİLİRDİ…’
Halaçoğlu da sosyal medya hesabından Ersoy’un kendisine yönelik yaptığı bu açıklamayı paylaşarak, ‘Muhatabım Baki bey değil. Kaldı ki bana MHP'den neden ayrıldığımı soruyor.  Ayrılmadım, ihraç edildim’ dedi. Halaçoğlu, şu ifadeleri kullandı: Kayseri MHP mv. Baki Ersoy benim Genel Başkan yardımcısı İsmail Özdemir'in Sn. Bahçeli'nin sığınmacı ve göçmenlerle ilgili açıklamasına yazdığım, yoruma cevap vermiş. Yıllardır bu sığınmacı konusunun tehlikelerini söylüyor ve yazıyorum.  Muhatabım Baki bey değil. Kaldı ki bana MHP'den neden ayrıldığımı soruyor.  Ayrılmadım, ihraç edildim. Öncesinde ise Devlet beyle özel bir konuşmam oldu ve her halükârda bugüne kadar Devlet beye bir saygısızlıkta bulunmadım. Karşı çıkmamın sebebi de, ‘tekeden süt sağılmaz, suda ateş yanmaz, Erdoğan'dan da cumhurbaşkanı olmaz’ sözüne karşılık, aksi politika izlenerek Sn. Erdoğan'ı desteklemeleridir.  Aşağıda benim sözümü ve bana verilen cevabı okuyabilirsiniz. Aslında İsmail bey cevap verebilirdi ve en azından belki böyle kendi kendilerini mahcup duruma düşürmezlerdi.
‘FETÖ TEZGAHINDA MHP'DEN NASIL İSTİFA ETTİĞİNİZİ İYİ BİLİRİZ’
Sosyal medya hesabı üzerinden eski milletvekili Yusuf Halaçoğlu'na tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir şu ifadeleri kullandı: MHP kendi gündemine hakim bir partidir. Suriye iç savaşı ve sınırı aşan göçler konusunda neler söylediğimiz açıktır. Baskı meselesine gelince; 1 Kasım sonrası FETÖ tezgahında MHP’den nasıl istifa ettiğinizi de iyi biliriz! Fitneniz sizin olsun, biz Türkiye sevdasındayız.