İYİ Parti, 'Suya yüzde 20 indirim' istedi! Meclis Başkanı, 'Bu talebi kaale almıyoruz' dedi.

KASKİ Genel Kurulu yapıldı. Genel kurulda İYİ Parti ve CHP grupları suya indirim yapılması talebinde bulundu. Ancak bu talep kabul edilmedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İYİ Parti, 'Suya yüzde 20 indirim' istedi! Meclis Başkanı, 'Bu talebi kaale almıyoruz' dedi.
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağlamak için toplandı. Meclis toplantısının ardından KASKİ Genel kurulu yapıldı. Genel Kurula Mehmet Savruk başkanlık etti.
CHP'Lİ ÖZER: ANKARA'DA AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ SUYA TÜZDE 50 İNDİRİM İSTEDİ, BİZ DE KAYSERİ'DE İSTİYORUZ!
Genel kurulda CHP Grup Başkanvekili Özgür ÖzeR, Ankara'da, AK Partili meclis üyelerinin suya yüzde 50 indirim" girişimlerini hatırlatarak, "Kayseri'de de bu yönde çalışma ve indirim yapılmasını istiyoruz" dedi ve bu yönde hazırladıkları önergenin okutulmasını istedi. 
İYİ PARTİ YÜCEL: YÜZDE 20 İNDİRİM YAPILSIN
İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel de, suya yüzde 20 indirim yapılması talebinde bulundu. Yücel, "Bu yüzde 20 indirim talebimizi Meclis'te oylamanızı istiyoruz" dedi.
Ancak bu yöndeki talep Genel Kurula Başkanlık yapan AK Partili Mehmet Savruk, tarafından "Burada komisyon raporu var, ben ancak komisyon raporunu oylarım.Siz kabul edersiniz etmezsiniz" denilerek, oylanması önerisi kabul edilmedi.
SAVRUK: YÜZDE 20 İNDİRİM TALEBİNİ SİVAN OLARAK KAALE ALMIYORUZ
Savruk, daha sonra 2023 yılı ücret tarifesiyle ilgili komisyon raporunu oylattı. Meclis'te bu raporu CHP ve İYİ Parti reddederken, öneri AK Parti ve MHP'li Meclis üyelerinin oyları ile kabul eidildi. Oylama sonrası Savruk, "Belirlenen ücret tarifeleri komisyon raporu ile kabul edildi.Sayın Yücel'İn önerisini gündeme alırsak, bu komisyon raporunun reddi anlamına gelir. O nedenle Divan olarak bu öneriyi kaale almıyoruz" ifadelerini kullandı. 
Muhalefet 'Suya yüzde 20 indirim' istedi! Meclis Başkanı, 'Bu talebi kaale almıyoruz' dedi.
YÜCEL'DEN, "KAALE ALMIYORUZ" SÖZÜNE TEPKİ: KAYSERİ ADINA KAALE ALMAK ZORUNDASINIZ
Savruk'un, "Kaale almıyoruz" ifadesi İYİ Partili Kazım Yücel'i kızdırdı. İYİ Partili Kazım Yücel bu duruma tepki gösterdi. Yücel, "Keşke kaale alsaydınız. Kayseri adına üzüldüm, bunu kaale almamanızı. Zam olunca kaile alıyorsunuz, zam olmayınca kaale almıyorusunuz. 'Kaale almıyoruz' sözü bana dokundu. Kayseri adına kaale almak zorundasınız, gündeme almıyoruz deyin sayın başkan" şeklinde konuştu. 
Muhalefet 'Suya yüzde 20 indirim' istedi! Meclis Başkanı, 'Bu talebi kaale almıyoruz' dedi.