Muğla dediler Kayseri çıktı

Geçtiğimiz yıl gösterime giren 'Kurak Günler' adlı sinema filmi izleyicilerden tam not almayı başarmıştı. Yanıklar Kasabası'na atanan genç bir savcının başından geçen hikâyeyi anlatan filmin nerede çekildiği konusu merak ediliyordu. Filmin Muğla'nın Yanıklar Kasabası'nda çekildiği düşünülürken bakın film nerede çekildi? O film hangi şehirde çekildi? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bültenimizde…

Muğla dediler Kayseri çıktı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yönetmen koltuğuna Emre Alper’in oturduğu vizyona girdiği günden beri büyük bir ilgi ile izlenen ‘Kurak Günler’ filmi seyirciden tam not almayı başardı. Beyaz perdede izleyicisiyle buluşan film konusu ve oyuncu kadrosu ile büyük bir beğeni topladı. 
Film Yanıklar Kasabası’na atanan genç savcı Emre’nin başından geçen hikâyeyi anlatıyor. Beyaz perdeye büyük umutlarla giren filmi izleyenler ise büyük bir merakla Yanıklar Kasabası’nın nerde olduğunu, dizinin nerede çekildiğini araştırmaya başladı. Kurak Günler filmi hangi ilde çekildi?

Muğla dediler Kayseri çıktı

FİLMİN KONUSU
Başrolünü Selahattin Paşalı ile Ekin Koç’un paylaştığı filmin konusu ise şöyle; Çiçeği burnunda bir savcı olan Emre'nin tayini Yanıklar kasabasına çıkar. İşini büyük bir ciddiyetle yapmaya çalışan Emre, Belediye Başkanı Selim Bey ve kasaba halkı tarafından saygıyla karşılanır. Yer altı suyunun kullanılması çevre kurulları ve mahkemelerce yasaklanması kasabada ciddi bir sorun yaratır. Selim Bey de büyük borularla yer altı sularını kasabaya bağlayacak olan büyük projesini hayata geçirmeye çalışır. Ancak Selim, yerel bir gazete sahibi olan Murat başta olmak üzere ciddi bir muhalefetle karşı karşıya kalır. Murat, Emre'yi belediye başkanına karşı kışkırtmaya çalışsa da Emre olaylara temkinli yaklaşır. Kısa bir süre sonra yapılacak olan yerel seçimlerde taraf olmaktan kaçınmaya çalışan Emre, ona karşı yükselen sesler sonucu kendisini zor bir durumun içinde bulur. Çok geçmeden Emre, bir kısır döngü içine hapsolur.

Muğla dediler Kayseri çıktı

KURAK GÜNLER OYUNCULARI
Selahattin Paşalı- Emre
Ekin Koç- Murat
Selin Yeminci- Zeynep
Erol Babaoğlu- Şahin
Erdem Şenocak- Kemal
Ali Seçkiner Alıcı
Hatice Aslan
Sinan Demirer
Eylül Ersöz- Pekmez
Nizam Namidar

Muğla dediler Kayseri çıktı

KURAK GÜNLER NEREDE ÇEKİLDİ?
Genç bir savcının yaşadıklarını anlatan ‘Kurak Günler’ filminin Muğla’nın Yanıklar Kasabası’nda çekildiği biliniyordu. Fakat gerçek öyle çıkmadı. Film Kayseri’de çekildi. Zaman zaman dış çekimler yapılsa da filmin ana konusunu anlatan sahneler Kayseri’de çekildi. Kuraklık ve susuzluk sorununun yaşandığı bölgede büyük obruklar da izleyicilere gösterildi.

Muğla dediler Kayseri çıktı

YANIKLAR KASABASI NEREDE?
Yanıklar kasabası Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlıdır. Bir mahalle olan Yanıklar turizmin son yıllarda gelişmesiyle turistlerin uğrak noktası haline geldi. Yanıklar köyü Muğla iline 125 km, Fethiye ilçesine 15 km uzaklıkta yer alıyor. 
Doğal güzellikleriyle bilinen Yanıklar Köyü'nde Katlıç ve Akgöl olmak üzere 2 adet göl bulunuyor.