Müdür, orada ne arıyor?

Kayseri'de yaklaşık 2 ay önce göreve başlayan yeni Müdür Rahmi Şahin, ormanda görüldü. Şahin, son günlerde yoğun ziyaretleri ve saha incelemeleri ile dikkat çekiyor. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Müdür, orada ne arıyor?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de Devlet Su İşleri 12’nci Bölge Müdürlüğü görevine Aralık ayında getirilen Rahmi Şahin çalışmalarını sürdürüyor.  DSİ 18'inci Bölge Isparta Müdürü iken kentte 7 yıl boyunca görev yapan Okan Bal’ın yerine atana Şahin, saha çalışmaları ile de dikkat çekiyor.

Müdür, orada ne arıyor?

Şahin, bu kez de ormanlık alanda görüldü. İncelemelerini sahada sürdüren Bölge Müdürü Rahmi Şahin, İşletme Bakım Şube Müdürü Serkan Akyürek eşliğinde Kayseri Sarımsaklı Barajı ve mesire alanında incelemelerde bulundu.

Müdür, orada ne arıyor?
1968 yılından bu yana hizmet veren baraj!

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde Sarımsaklı Çayı üzerine sulama ve taşkın amaçlı yapılan kil çekirdekli homojen dolgu tipindeki Sarımsaklı Barajı, depoladığı 34.8 milyon metreküp su ile 59 bin 100 dekar arazinin sulanmasına katkı sağlıyor. Temelden 48 metre yüksekliğe sahip olan baraj 1968 yılından beri bölge halkına hizmet vermektedir.

Müdür, orada ne arıyor?

Vatandaşlarla istişare toplantısı

Diğer yandan Kayseri Kocasinan İlçesi Sarımsaklı Pompaj Sulama Birliği sorumluluk sahasında yer alan mahalle muhtarları ile Gömeç Şantiyesinde Kuraklık ve İklim Değişikliği konusunda da istişare toplantı yapıldığı belirtildi. Toplantıya Birlik Başkanı Murat Berber, DSİ Bölge Müdürlüğü teknik personelleri Ziraat Mühendisi Hatice Akgül Öcal ve Ziraat Mühendisi Mustafa Değerli de katıldı. Toplantıda kuraklık konusunda vatandaşlar bilgilendirildi.  Kuraklık şartlarında suyun etkin, verimli ve tasarruflu kullanımının önemi anlatıldı.

Müdür, orada ne arıyor?