Müdür açıkladı: Süre uzatıldı

Kayseri Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, KKYDP 2022-2023 başvuru dönemi için projelerin son tamamlanma tarihinin uzatıldığını duyurdu. Peki ne kadar destek verilecek? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Müdür açıkladı: Süre uzatıldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, KKYDP 2022-2023 başvuru dönemi için projelerin son tamamlanma tarihinin uzatıldığını duyurdu. 

"Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında yürütülmekte olan 2022-2023 dönemi projelerinin son tamamlanma tarihi 30.11.2023 olarak belirlenmişti ancak, Ülke genelinde süresi içerisinde tamamlanmayan projeler için yatırımcıların talebi ve Bakanlığımızın uygun görüşü ile süre uzatımına gidilmiştir" diyen Saklav,  şu fadeleri kullandı:  İlgili tebliğ ile Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No:2020/24) ve Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2020/25) kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan 2022-2023 başvuru dönemine ait projelerde son tamamlanma tarihi 30.06.2024 olarak uygulanacaktır. Destekten yararlanan ve süre uzatımı bekleyen yatırımcılarımıza hayırlı olsun" dedi.

Müdür açıkladı: Süre uzatıldı

Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı! Ne kadar destek verilecek?

Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için aile işletmeciliği faaliyetleri ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ileilgili tebliğ Resmi Gazetede yayımlandı.

Müdür açıkladı: Süre uzatıldı

Tarım İl Müdürü Bülent Saklav, "Hibeye esas proje tutarı; yeni tesis niteliğindeki başvurularda 14 milyon TL, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması niteliğindeki başvurularda 12 milyon TL, kapasite artırımı, teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon niteliğindeki başvurularda 10 milyon TL olarak hazırlanan projelerin hibeye esas proje tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilecektir. Bakanlıkça belirlenerek uygulama rehberi yayınlandıktan sonra başvurular kabul edilecektir. Bu kapsamda yapılacak olan desteklerin ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Müdür açıkladı: Süre uzatıldı