MTA'ya göre Kayseri faylarında artış var

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) diri fay hatları haritasını güncelleyerek kamuoyuyla paylaştı. Jeoloji Mühendisi, Jeoloji Mühendisleri Kayseri eski İl temsilcisi Adnan Evsen, Talas ve Erkilet fay zonlarına dikkat çekti. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

MTA'ya göre Kayseri faylarında artış var
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye’nin ve doğal olarak Kayseri’nin en önemli gündem maddelerinden biri deprem. Yaşanan her sarsıntının ardından farklı yorumlar yapılıyor. Bu gelişmeler yaşanırken Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) diri fay hatları haritasını güncelleyerek kamuoyuyla paylaştı.

MTA'ya göre Kayseri faylarında artış var

Söz konusu paylaşımda; Türkiye diri fay haritası risk altındaki 45 il ve 110 ilçeye dikkat çekiliyor. Haritada 485 diri fay hattı var. Peki yenilen diri fay hatları Kayseri için ne ifade ediyor. Bunun okumasını da Jeoloji Mühendisi, Jeoloji Mühendisleri Kayseri eski İl temsilcisi Adnan Evsen yaptı. Konuyla ilgili olarak sosyal medyadan paylaşım yapan Evsen, “Türkiye Diri Fay Haritası MTA tarafından güncellendi. Talas ve Erkilet fay zonlarında güncelleme var.” İfadelerini kullanırken, paylaştığı görselde Talas ve Erkilet fay zonlarında ilave artık olduğuna dikkat çekti.