Motorine bir zam daha mı geliyor!

Kayserili araç sahiplerinin yakın takibinde bulunan akaryakıtlardan motorine yeni zam geleceği ön görülüyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Motorine bir zam daha mı geliyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Brent petroldeki yön arayışları ve Dolar/TL kurunun rekor seviyelerde işlem görmesi sebebiyle motorin fiyatlarına yeni bir zam daha geleceği ön görülüyor. 
7 Haziran’da 1,36 TL zamlanan motorin fiyatlarına, bir gün sonrasında yine 1,37 kuruşluk zam gelmişti. 19 Haziran Pazartesi gece yarısından itibaren gelmesi beklenen fiyat artışıyla akaryakıtta motorinin pompa fiyatlarına son 2 haftada 3 kez zam gelmiş olacak. Akaryakıt sektörü kaynaklarının verdiği bilgiye göre motorine geleceği ön görülen yeni zam ise 1 TL'ye yakın olacağı bekleniyor.

Motorine bir zam daha mı geliyor!

Motorindeki son durum hakkında görüşlerini aldığımız Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Kayseri Bölge Başkanı İbrahim Polat, Kayseri Olay Haber Merkezine yaptığı açıklamada: "Brent petroldeki ve Dolar/TL kurundaki yükseliş sebebiyle motorinde 1 TL'ye yakın 19 Haziran Pazartesi gecesinden gecerli olmak üzere fiyat artışı bekliyoruz.” dedi.
Fiyatlar ise rafineri uzaklıkları ve kâr marjlarına göre bayiler, iller ve ilçeler arasında farklılık gösterebiliyor.
BRENT PETROL NEDİR?
Kuzey Denizi'nden 1960 yıllaında çıkarılmaya başlanan bir ham petrol karışımıdır. Hafif, tatlı bir ham petrol çeşidi olarak kabul edilir. Ham petrol ise, yeryüzünden çıkarılan ve rafine edilerek petrol ürünlerine dönüştürülen doğal bir kaynaktır. Brent petrol ise fiyatı 76,26 Dolar’dan işlem görüyor.