Motorinden sonra benzine de zam geliyor

Kayseri'de motorine yapılan zam sonrası benzine de zam geliyor. Güncel litre fiyatı 40.60 TL olan benzinin litre fiyatına ne kadar zam yapılacak? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Motorinden sonra benzine de zam geliyor

Akaryakıt grubu motorine 13 Şubat Salı gecesi gelen 2.55 TL’lik zamdan sonra Kayserili benzinli araç sahiplerini de yakından ilgilendiren benzine de zam geliyor. Kayseri’de güncel litre fiyatı 40.60 TL olan benzinin litre fiyatına kaç TL zam gelecek? İşte detaylar...

Motorine 13 Şubat Salı gecesi, 2.55 liralık zam gelmiş ve motorinin litre fiyatı 45.50 TL’yi bulmuştu. Motorin zammında sonra benzinin litre fiyatına da 1.79 TL zam yapılacağı açıklandı. 

Motorinden sonra benzine de zam geliyor

Akaryakıt zammı ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Kayseri Bölge Başkanı İbrahim Polat tarafından haber merkezimize yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "14.02.2024 Perşembe gününden geçerli olmak üzere benzin grubunda 1.79 TL fiyat artışı beklenmektedir" dedi.

Polat, motorinle ile ilgili olarak da 14.02.2024 tarihinde motorin grubunda fiyat değişikliği beklenmediğini belirtti.
Fiyatlar ise rafineri uzaklıkları ve kâr marjlarına göre; bayiler, iller ve ilçeler arasında farklılık gösterebiliyor.

Brent petrol nedir?

Kuzey Denizi'nden 1960 yıllarında çıkarılmaya başlanan bir ham petrol karışımıdır. Hafif, tatlı bir ham petrol çeşidi olarak kabul edilir. Ham petrol ise, yeryüzünden çıkarılan ve rafine edilerek petrol ürünlerine dönüştürülen doğal bir kaynaktır. Brent petrol fiyatı 82.90 Dolar’dan işlem görüyor.

Motorin grubu için ise şu anda bir fiyat değişikliği öngörülmüyor. Ancak, küresel ekonomik faktörler ve petrol piyasasındaki dalgalanmalar devam ettiği sürece, benzin fiyatlarındaki değişiklikleri takip etmek gerekebilir.