Motorinde fiyat artışı olacak mı?

Akaryakıt ürünlerinde fiyat artışı olacak mı? Motorin ve benzinin fiyat artışı ile ilgili Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Motorinde fiyat artışı olacak mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Motorin grubunda 19 Mayıs Cuma gününden geçerli olmak üzere fiyat artışı bekleniyor. 

PÜİS Kayseri Bölge Başkanı İbrahim Polat'ın, Kayseri Olay Haber Merkezine yaptığı açıklamada, döviz kurunun ve brent petrolün yukarı yönlü fiyat hareketleri sebebiyle bir fiyat artışının olacağını söyledi. Seçimlerin belirsizliğinden dolayı yukarı yönlü fiyat artışlarının olabileceğini belirten PÜİS Bölge Başkanı Polat; "Yarından geçerli olmak üzere motorin grubunda 76 kuruş artış, benzin de ise pazartesi gününden itibaren 50 - 60 kuruş arası bir fiyat artışı olacak" dedi. Motorinde fiyat artışı olacak mı?BRENT PETROL NEDİR?

Kuzey Denizi'nden 1960 yıllaında çıkarılmaya başlanan bir ham petrol karışımıdır. Hafif, tatlı bir ham petrol çeşidi olarak kabul edilir. Ham petrol ise, yeryüzünden çıkarılan ve rafine edilerek petrol ürünlerine dönüştürülen doğal bir kaynaktır. 1 varil brent petrol  159 litreye esşdeğerdir. Brent petrol bugun 76,50 USD işlem görmekte.