Milyonlar bekliyordu! Başvuru tarihi açıklandı

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kayseri'de de kamu kurumlarında görev almak isteyen binlerce insan bugünü bekliyordu. Kayseri'de KPSS başvurusu yapmak isteyenler detayları araştırırken, 2023 Kamu Personel Seçme Sınavı başvuruları için geri sayım başladı. Peki, 2023 KPSS başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? KPSS başvuru ücreti ne kadar? Detaylar KPSS ile ilgili Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bültenimizde.

Milyonlar bekliyordu! Başvuru tarihi açıklandı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kamu Personel Seçme Sınavı başvuru tarihleri ve sınav günleri açıklandı. Kamuda memur olarak görev almak isteyenler kendi branşlarına göre sınavları tamamlayacak. Genel Yetenek – Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT sınavı için geri sayım başladı. Temmuz ayında gerçekleşecek sınav öncesi 2023 KPSS başvuru ücreti ne kadar, kılavuzu yayımlandı mı soruları yanıt arıyor. Kayseri'de KPSS başvurusu yapmak isteyenler başvurular başladı mı? Nasıl yapılacak gibi soruların yanıtlarını arıyor. Detaylar haberimizde.

ÖSYM tarafından yayınlanan takvime göre lisans seviyesindeki Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuruları 16-29 Mayıs tarihleri arasında ÖSYM AİS üzerinden alınacak. KPSS lisans Genel Kültür-Genel Yetenek sınavı ise 23 Temmuz’da yapılacak. İlk başvuruyu kaçıran memur adayları, geç başvurudan yararlanabilecek. KPSS geç başvuruları ise 6-7 Haziran 2023 tarihlerinde alınacak.

KPSS ORTAÖĞRETİM VE ÖN LİSANS BU YIL YAPILACAK MI?
KPSS ortaöğretim ve önlisans sınavları bu yıl yapılmadığından başvuru işlemleri önümüzdeki yıl yapılacak.

KPSS BAŞVURULARI BUGÜN BAŞLIYOR
Lisans düzeyindeki KPSS oturumu başvuru işlemleri bugün başlayacak. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecekler.

ATAMALARDA MÜLAKATLAR KALDIRIDI MI?
Kamu kurumlarına alımlarda KPSS sınav puanları belirleyici olurken adaylar, ek olarak sözlü sınav olarak da bilinen mülakatlara katılım sağlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti 2023 Seçim Beyannamesini duyururken yaptığı açıklamada “Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız." dedi.