Milli Eğitim Bakan'ı Tekin'e 'fonlama' tepkisi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin eylem ve söylemleriyle tepkilere neden olmaya devam ediyor. Tekin bu kez de öğretmenlerin fonlandığı açıklaması ile tepkilere neden oldu. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Milli Eğitim Bakan'ı Tekin'e 'fonlama' tepkisi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin eylem ve söylemleriyle tepkilere neden olmaya devam ediyor. AK Parti’nin ‘Türkiye Yüzyılı’ sloganını Milli Eğitim müfredatı haline getirmesine tepkiler sürerken, Tekin AK Parti Erzurum İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma törenindeki sözleriyle yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Bakan Tekin burada yaptığı konuşmasındaki, ‘Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 30'lu 40'lı rakamlardan şu an 13-14'lere düşmüş durumda. Dünyanın hiçbir tarafında bu kadar büyük bir öğretmen kitlesi, kamu tarafından fonlandırılmıyor’ sözleri tepkileri de beraberinde getirdi.

Milli Eğitim Bakan'ı Tekin'e 'fonlama' tepkisi!

Eğitim Sen Kayseri Şubesi de Bakan Tekin’in açıklamalarına tepki göstererek, ‘Dünyanın hiçbir yerinde eğitim emekçileri bizzat Milli Eğitim Bakanı tarafından bu kadar itibarsızlaştırılmıyor, hedef gösterilmiyor. Tarihe geçen bu sözü eğitim emekçileri unutmayacak!’ dedi.