Milletvekilinden milletvekiline 'Kayseri kıyağı' tepkisi

Uzun yıllar Erciyes A.Ş Genel Müdürü olarak görev yapan 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti Kayseri Milletvekili olan Murat Cahid Cıngı'nın Erciyes'i tanıtım için yaptığı son hamle tepkileri de beraberinde getirdi. Milletvekili Cıngı'ya eleştiri bir başka milletvekilinden geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Milletvekilinden milletvekiline 'Kayseri kıyağı' tepkisi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, yıllarca Erciyes A.Ş.’nin genel müdürlüğünü yaparak, Erciyes’in tanıtımı için çaba sarf etti. Erciyes konusundaki çalışmalarıyla dikkat çeken Milletvekili Cıngı’nın Erciyes’in tanıtımına yönelik son çalışması ise tepkilere neden oldu. Tepkilere nedeni ise Erciyes Kayak Merkezi’nde milletvekillerinin yüzde 50 indirimden faydalanacak olması…

Milletvekilinden milletvekillerine 'Kayseri kıyağı' tepkisi

Birgün Gazetesi’nin haberine göre, AK Parti Milletvekili Cıngı milletvekillerine yolladığı Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin milletvekilleri için yaptığı kampanyayı tanıttı. Maile bir de tanıdım broşürü eklendi. Tanıtım broşüründe, şu ifadeler kullanıldı:
"Sömestr tatilinin yaklaştığı bu dönemde Erciyes Kayak Merkezi'nin destinasyon yönetim şirketi Erciyes A.Ş. ile birlikte siz değerli milletvekillerimiz ve yakınlarınız için kış boyu devam edecek bir tatil kampanyası organize etmiş bulunuyoruz. Bu kampanya dahilinde sunulan avantajlar aşağıdaki gibidir:
• Ücretsiz kayak eğitimi,
• Özel işletmelerden yapılacak kayak, snowboard, kıyafet gibi ekipmanlarda yüzde 50 indirim,
• Erciyes Dağı ve şehir merkezindeki otellerde yüzde 50'ye varan indirim,
• Erciyes'in dinlendirici atmosferini keşfetmeye hazır mısınız?"

Milletvekilinden milletvekillerine 'Kayseri kıyağı' tepkisi

‘Millete düşman olmayınız’

Cıngı’nın Erciyes’i tanıtmak için yaptığı son girişime bir tepkide Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt’tan geldi. Mileltvekili Enginyurt sosyal medya hesabından bir video paylaşarak eleştirilerde bulundu. Enginyurt, “AKP Kayseri Belediyesi milletvekillerine büyük kıyak yapmış. Erciyes Kayak Merkezi’nde milletvekillerine kaymak için yüzde 50 indirim yapılmış. Kaymayı bilmeyen milletvekiline de ücretsiz kaymak için öğretim verilecekmiş. Allah’tan korkun.” dedi.

“Emekli aç, işçi aç, kamu çalışanı aç, çiftçi perişan” diyen Enginyurt konuşmasını şöyle sürdürdü; “Zam zam üstüne memlekette vergi vergi üstüne milleti soyuyorsunuz ama milletvekiline gelince kayak merkezinde kaysınlar diye yüzde 50 indirim yapıyorsunuz. Millet ne olacak, açlar ne olacak, yoksullar ne olacak, AKP’liler bu kadar millete düşman olmayınız. Bu kadar milletten uzaklaşmayınız. Milletvekillerinin tamamını bile millete düşman ettiniz yazıklar olsun adaletiniz batsın.”