Milletvekili Özsoy'u kim kızdırdı?

Bütçe görüşmeleri devam eden TBMM'de zaman zaman gerginlikler yaşanıyor. AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy yaşanan bir tartışmaya yerinden 'Konuşma, cevap verme, otur be!' sözleriyle müdahale ettiği görüldü. Ayrıntılar Kayseri Olay olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Milletvekili Özsoy'u kim kızdırdı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bütçe görüşmeleri devam ederken genel kurulda zaman zaman tansiyonun yükseldiği görülüyor. Dün yapılan görüşmeler sırasında da tansiyonun yükseldiği anda  AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy’un da oturduğu yerden, tartışmalara müdahale ettiği tutanaklara yansıdı.

Millitvekili Özsoy'u kim kızdırdı?

Adalet eski Bakanlarından AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül’ün konuşmasına müdahale eden Saadet Partisi Grup Başkanvekili, İstanbul Milletvekili Bülent Kaya’ya tepki gösteren Özsoy’un, “Konuşma, cevap verme, otur be! Otur yerine!” sözleri tutanaklara yansıdı. İşte meclis tutanaklarına yansıyan o anlar: 

SÜMEYYE BOZ (Muş) – “one minute” bir dakika iş birliği ömür boyu. 
ABDULHAMİT GÜL (Gaziantep) – Yine, Birleşmiş Milletlerde İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarını haritada nereden nereye geldiğini, İsrail'in nasıl işgal ettiğini bütün dünyaya gösteren duruşu, tutumu ortaya koymuş biridir. AK PARTİ olarak ve Hükûmetimiz bu konuda Filistin'in yanında yer almıştır.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN – Buyurun.
ABDULHAMİT GÜL (Gaziantep) – Almanya'da “Bizim İsrail'e bir borcumuz yok, borcu olanlar bir şey söyleyemezler.” diyerek bu konuda mazlumların yanında yer almıştır. 
ABDULHAMİT GÜL (Gaziantep) – Tüm dünya liderleriyle diyaloglarını uluslararası tüm mekanizmaları devreye koyarak mücadelemizi ortaya koyduk, koyuyoruz. Netenyahu’nun ve tüm sorumluların uluslararası mahkemede yargılanarak bu işgalin hesabını vereceği hukuki mücadeleyi de Türkiye olarak Hükûmetimizle, bütün kurumları ve yetkilileriyle bunu yakından takip etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu bu mücadeleye, Hamas’ın vermiş olduğu o direnişe, işgale karşı direnişe “Hamas bir terör örgütüdür.” diyen CHP'ye ses çıkarmayanların bugün burada kalkıp Cumhurbaşkanımıza, AK PARTİ’ye diyebileceği bir şey yoktur. (AK PARTİ sıralarından alkışlar) 
BÜLENT KAYA (İstanbul) – İktidar sizsiniz Sayın Bakan, CHP değil. 
ABDULHAMİT GÜL (Gaziantep) – Eğer İsrail'in  işgaline karşı bir şey söylenecekse bugün burada CHP’ye bir kelime…
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BÜLENT KAYA (İstanbul) – İktidar sizsiniz, iktidar! CHP iktidar değil, olursa onlara da söyleriz!
BAŞKAN – Buyurun, buyurun.
ABDULHAMİT GÜL (Gaziantep) – “Hamas terör örgütüdür.” diyen CHP’ye… Orada Filistin topraklarını savunan Hamas bir terör örgütü müdür, yoksa seçimlere de girmiş bir siyasi parti midir? Gelin bir kelime de onu söyleyin. Bu konuda samimi olduğunuzu gösterin.
BÜLENT KAYA (İstanbul) – Peki, bu Şeyh Sait… 
BÜLENT KAYA (İstanbul) – Şeyh Sait terörist midir, kahraman mıdır! 
ABDULHAMİT GÜL (Gaziantep) – Bu hususta gereken çalışmayı yapın.
BÜLENT KAYA (İstanbul) – Şeyh Sait kahraman mıdır, terörist midir! Bir kelime de siz söyleyin!
SAYIN BAYAR ÖZSOY (Kayseri) – Otur, otur! Konuşma, cevap verme, otur be! Otur yerine!
ABDULHAMİT GÜL (Gaziantep) – Son olarak Sayın Başkan, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Recep Tayyip Erdoğan’ın AK PARTİ’nin, Hükûmetimizin Filistin davasına vermiş olduğu mücadelenin nasıl olduğunu en iyi Gazzeli çocuklar bilir.
BÜLENT KAYA (İstanbul) – Bana otur diyeceğine… 
SAYIN BAYAR ÖZSOY (Kayseri) – Otur yerine!
MUSTAFA HAKAN ÖZER (Konya) – Otur yerine!
BÜLENT KAYA (İstanbul) – Hadsiz!
ABDULHAMİT GÜL (Gaziantep) – Gazzeli anneli bilir, Filistin bilir, bütün dünya bilir ve bu mücadeleden rahatsız olan da Netanyahu  Hükûmetidir, siyonizmdir, işgalciler rahatsız oluyor.
Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)
İSMET GÜNEŞHAN (Çanakkale) – Neyse ekonomik ilişkilerinizi etkilemiyor(!) Ekonomik ilişkilerinizi etkilemiyor bu olay(!)