Milletvekili Özdemir'den Kırım Sürgünü Paylaşımı

MHP Milletvekili İsmail Özdemir'den 1944 Kırım Türkleri Soykırımı paylaşımı... Özdemir'in paylaşımıyla ile ilgili Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Milletvekili Özdemir'den Kırım Sürgünü Paylaşımı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili İsmail Özdemir 18 Mayıs 1944 yılında gerçekleşen Kırım Türkleri Soykırımı için sosyal meydan üzerinden bir tweet paylaştı. 

Miiliyetçi Hareket Partisi Milletveki Özdemir; paylaştığı tweet de, "18 Mayıs 1944 Bir Soykırım'ın 79 Yıllık Tarihi Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız." ifadelerine yer verdi.Milletvekili Özdemir'den Kırım Sürgünü Paylaşımı18 MAYIS 1944 KIRIM TÜRKLERİ SÜRGÜNÜ!

18–20 Mayıs 1944 tarihlerinde Sovyetler Birliği lideri Josef Stalin'in verdiği emir ile Sovyet Hükümetinin aldığı karar neticesinde Kırım Tatarlarının sürgün edilmesi olayıdır. Yapılan tespitlere göre 400.000 bini aşkın Kırım Türkü'nün, vatanından tren vagonlarıyla dar ve kalabalık bir şekilde sürülerek ve sürgün sorası birkaç yıl içinde yaşanan sefalet nedeniyle de sürülen 190.000'den fazla Kırım Türkü hayatını kaybetmiştir. Sürgün sonrası ise pamuk tarlalarında köle gibi çalıştırılan binlerce Kırım Türkü yetersiz beslenme ve salgın hastalıklar yüzenden hayatlarını kaybetmiştir.