Milletvekili Ersoy açıkladı: Sarız'da silinen seçmenler ne olacak?

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, son iki seçimde de Sarız'da oy kullanan 1.800 seçmenin seçmen kaydının silindiği yönündeki iddialarla ilgili konuştu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Milletvekili Ersoy açıkladı: Sarız'da silinen seçmenler ne olacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, geçtiğimiz günlerde, son 2 seçimde de ilçede oy kullanan toplam 1.800 seçmenin kaydının seçmen kayıtlarının silindiği iddiasıyla gündeme gelen Sarız’da konuştu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ersoy, “Oyların silinmesiyle alakalı Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizim hukuk işlerinden sorumlu bir başkan yardımcılarımız konuya hakim oldular. İlçe başkanlarımız gerekli itirazları yaptılar. Allah izin verirse biz hukukun üstünlüğüne güveniyoruz. Ve büyük ölçüde yol kat edeceğimiz düşünüyoruz. Biz oyumuza namus gibi sahip çıkarız arkadaşlar. Bu oyuna da bozduğumuzu düşünüyorum. İnşallah.” diye konuştu. 

Milletvekili Ersoy açıkladı: Sarız'da silinen seçmenler ne olacak?

Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak geçtiğimiz günlerde olayla ilgili yaptığı açıklamada,  “Olay taşıma seçmen iddialarının da ötesinde bir boyut kazanmış durumda. 1.800 taşıma seçmen söz konusu olamaz. Sarız’da yaşayan vatandaşlar yılın büyük bir bölümünü ilçemizde geçirir ve kış aylarında da Kayseri’ye, Adana’ya, başka şehirlere yakınlarının yanına giderler. Birinci ikametgahları burada ikinci ikametgahları ise kışın kaldıkları yerde olur.
Durum bu olmasına rağmen öyle ki bazı köylerimizde muhtarlık seçimlerinde seçmen kalmayacak şekilde seçmen kaydı silinmesi gerçekleşmiş. Bu büyük bir fitnedir. 1.800 seçmenin içerisinde sadece Cumhur İttifakı seçmeni yok ama çalışmanın özellikle Cumhur İttifakı seçmenlerini hedef alarak yapıldığı duyumlarını alıyoruz. Seçim Kurulu’na partimizin itirazlarının adil bir şekilde sonuçlanacağını, çoğunlukla Sarız’da ikamet eden ve oyunu Sarız’da kullanmak isteyen hemşehrilerimize karşı yapılan bu ayıbın düzeltileceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullanmıştı.