Milletvekili Ataş ürküten tabloya dikkat çekti!

İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri Olay'ın gündeme taşıdığı, Kayseri ticaret ve sanayisi için ürküten tabloyu TBMM'de dile getirdi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Milletvekili Ataş ürküten tabloya dikkat çekti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri Olay Gazetesi’nin gündeme taşıdığı ürküten tabloyu TBMM’de gündemine taşıdı. Kayseri Olay Gazetesi’nden Gazeteci Cafer Zengin, 14 Mayıs 2024 günü ‘Kayseri’de çek patlaması: 200 milyon’a dayandı’ başlığı ile haberleştirdiği konuyu TBMM’de gündeme getiren Ataş, ürküten tabloya dikkat çekti. 

Milletvekili Ataş ürküten tabloya dikkat çekti!

İşadamlarının krediye ulaşmalarının kolaylaştırılması gerektiğini ifade eden Ataş, ‘Bir zamanlar ticaret ve sanayi şehri olarak bilinen seçim bölgem Kayseri'de, karşılıksız çek ve protesto senetlerde ortaya çıkan artış, iş dünyasını düşündürmektedir. Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi, çek ve senetlere ilişkin Mart 2024 verilerini açıklamıştır. Buna göre, Kayseri'de, karşılıksız çek ve protesto senetlerde çok büyük bir artış yaşanmıştır. 2024 yılı Ocak-Mart dönemlerinde Kayseri'de protesto edilen senet sayısı 1.139 adete ulaşmış, protesto senet tutarı 140 milyon liraya dayanmıştır. Aynı dönemde, karşılıksız çek sayısı yüzde 4,2 artarak 527’ye ulaşmış, karşılıksız çek tutarı ise tam yüzde 76,5 artarak 200 milyon liraya dayanmıştır. Bu nedenle, çok geç olmadan, şehrimizin sanayi ve ticaret sektörlerine mahrum bırakıldığı destek ve teşvikler bir an önce verilmeli, iş adamlarının krediye ulaşmaları kolaylaştırılmalıdır.’ diye konuştu. 
Milletvekili Ataş ürküten tabloya dikkat çekti!