Milletvekili Ataş'tan füze açıklaması

AK Parti MKYK Üyesi ve Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, bölgedeki füze hareketliliği ve Türkiye'nin savunma sistemleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti MKYK Üyesi ve Kayseri Milletvekili Dursun Ataş Olay Türk TV'de "Sansürsüz Ramazan Özel" programına konuk oldu. Milli Savunma Bakanlığı’nın Türkiye topraklarına yönelen füzeleri engellediğine dair açıklamalarını değerlendiren Milletvekili Ataş, bölgedeki "ateş çemberine" dikkat çekti. İran ile Türkiye arasındaki köklü bağlara vurgu yapan Ataş, yaşanan füze hadiselerinin kasıtlı bir saldırıdan ziyade teknik sapmalar olabileceğini ifade etti.

Milletvekili Ataş'tan füze açıklaması

Dursun Ataş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’ye ben İran'ın durup dururken veya Türkiye'yi de içine çekmek için bir füze atabileceği son ülke olarak görüyorum. Çünkü İran'la bizim köklerimiz, millet olarak da bir birlikteliğimiz var, komşuluğumuz var. 1500’lü yıllardan beri hiç aramızda savaş çıkmamış bölgemizdeki tek ülkedir. Ben bilerek, isteyerek onların bir füze atabileceğine çok ihtimal vermiyorum. İnşallah kazara gelmiştir ama bu ikincisi. Türkiye'nin de bunu karşılayacak gücü var Allah'a çok şükür ki.”

İsrail’in hava savunma sistemlerine de değinen Ataş, Türkiye’nin teknolojik üstünlüğüne vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü: “Tabii ki İsrail'de demir kubbe dediler ama demir kubbeleri gördüğünüz gibi yerle bir oldu. Türkiye bunları çok konuşan bir ülke değil. Elbette milli savunma olarak savunma sistemlerimiz bizim bölgede en üst seviyede. Savaş sistemlerimiz de en üst seviyede. Allah'a çok şükür ki yerli ve milli üretimlerimiz de çok üst noktada. Bunları savuşturabilecek güçteyiz ama keşke hiç olmasa.”

Bölgedeki çatışmaların Türkiye’yi içine çekmemesi gerektiğini belirten Ataş, “Bizim buradan İran'a karşı bir tehdit yok. Bir tehdit olmadığı sürece İran'ın da bize göndereceği bir füze olmadığını düşünüyorum ve inşallah da olmayacaktır” diyerek diplomasinin önemine dikkat çekti.