Milletvekili Ataş kimlere 'Gözünü oyarım' dedi?

İyi Parti Milletvekili Dursun Ataş'ı hiç böyle görmediniz? İyi Parti adaylarının seçim ofislerinin açılışlarında konuşan Ataş, önce 'Haramzadeler' dedi, sonra 'Gözünü oyarım' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Milletvekili Ataş kimlere 'Gözünü oyarım' dedi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, bugün önce Melikgazi Belediye Başkan adayı Sedat Kılınç’ın ardından da Talas Belediye Başkan adayı Göker Gözütok’un seçim ofislerinin açılışlarına katıldı. 

Milletvekili Ataş kimlere 'Gözünü oyarım' dedi?
Sedat Kılınç’ın seçim ofisinin açılışında konuşan Ataş, burada kamunun olanaklarının kullanılarak seçim çalışmalarının yürütüldüğünü belirterek, çarpıcı bir iddiayı gündeme taşıdı. Belediyelerin bugün kadar fahiş fiyatlarla reklam verdikleri firmaların bugün kendilerinin reklamlarını yaptırdığını belirten Ataş, “Kayyumlarla el koydukları şirketlerin, sizlerin parası üzerinden haramzadeler para aktırıp  basına ve diğer alanlara reklamlarını yaptırıyorlar. Ama sabah namazı cemaatin önüne durup saf tutup namaz kıldırarak dindarlıkla insanları vurmaya çalışan bu haramzadeler bizim bir tane kırlangıcımızın asılmasına bile tahammül edemiyorlar. Şimdi buradan sesleniyorum. Bu haramzadelerin bu saltanatına 31 Mart'ta dur diyecek miyiz hep birlikte? Hep birlikte bu haramzadeleri gönderip bu pırıl pırıl bu millete hizmet eden hiç kimseyi birbirinden ayırmayan bu arkadaşlarımızı hep birlikte seçecek miyiz? Bu insanların vicdanı olup tekrar dürüst belediyeciliği öyle gönül belediyeciliği deyip de bir avuç haramzadeyi kollayan, bunları gönderip bütün milletin belediye başkanı olacak bu arkadaşlarımızı hep birlikte getirecek miyiz? “ dedi. 
Kılınç’ın seçim ofisinin ardından Talas’ta Talas Belediye Başkan adayı Göker Gözütok’un seçim ofisinin açılışına geçen Ataş, burada yaptığı konuşmada daha sert ifadeler kullandığı görüldü. Göker Gözütok’un afişlerinin yırtıldığı, afişlerdeki fotoğraflarının gözlerinin oyulduğunu belirten Ataş, “30 senede hiçbir şey yapmadınız. Sadece ranta emek verdiniz. Sadece rantçılara emek verdiniz. Biz huzur içerisinde seçim kampanyası yürütelim diyoruz ama maalesef ki bizim bu talebimizi onlar uysallık olarak görüyorlar. Çaldıklarını, çırptıklarını, hırsızlıklarını söylemeyeceğiz zannediyorlar. Biz huzur içerisinde gidelim dedikçe bugün Talas'ın caddelerinde Göker Gözlütok’un afişlerini yırtıyorlar, gözlerini oyuyorlar. Emin olun ki onun afişini yırtanın gözünü oyanın ben kendi gözünü oyanın. Bundan sonra…”

Devlet devletliğini yapmıyorsa o devleti ben de tanımam

Ataş’ın eleştirilerinden kamu görevlileri de nasibini aldı. Şehrin huzuru bozulmaması için kamu görevlilerini görüştüklerini ifade eden Ataş, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Devletimize söyledik. Dedik ki adaletli olun.Ziyaret ettik. Devlet zannettik siz devleti temsil ediyorsunuz dedik. Herkese eşit mesafede olun dedik. Her seçimde bunu yaşıyoruz. Bizim bu sessizliğimizi uysallıktan olduğunu zannetmeyin. Huzur için dedik. Ama bizi öyle bir yerden geliyoruz ki, ‘Ferman padişahınsa dağlar bizimdir’ diyen Dadaloğlu’nun torunlarımız. Bu Kayseri'de biz huzur bulmazsak hiçbiriniz huzur bulamazsınız. Bizim uysallığımızı korkaklığımızdan zannetmeyin. Bizi tanımayanı hiç tanımayız. Devlet devletliğini yapacak, görevini yapacak. Devlet devletliğini yapmıyorsa o devleti ben de tanımam. Siz indireceksiniz ben asacağım. Siz gündüz indireceksiniz, ben gece asacağım.Buradan bir kez daha söylüyorum. Helal parasıyla bu insanların yaptığı kampanyaları, çeşitli oyunlarla, para gücüyle, devlet gücüyle yapmayın. Rica ediyorum ama bundan sonra rica etmeyeceğim. Bu son ricam, devletten de son ricam. Bunun için buradan biraz sert konuşuyoruz diyorlar belki ama sert değil. Artık boğazımızı aştı.