Milletvekili Ataş adalet, işsizlik ve vize sorunu Meclis'e taşıdı

İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, Meclis'te Bakanlara dikkat çeken sorular yönelterek adalet, işsizlik ve vize sorunu gündeme taşıdı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Milletvekili Ataş adalet, işsizlik ve vize sorunu Meclis'e taşıdı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada, Adalet ve Dışişleri Bakanlarına çeşitli konularda dikkat çeken sorular yöneltti. Ataş, özellikle Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un İstanbul'da bir motokuryeye çarparak ölümüne neden olduğu olaya vurgu yaparak, “Bu nasıl oluyor, burası bir hukuk devleti değil mi?” diye sordu.

Meilletvekili Ataş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a yönelik olarak, her yıl binlerce hukuk fakültesi mezunuyla artan işsizlik sorununu gündeme getirdi. Mezunların ya işsizlikle karşı karşıya kaldığını ya da asgari ücretin altında çalışmak zorunda bırakıldığını belirten Ataş, Meclis'te Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a, “Hukuk fakülteleri her yıl binlerce mezun veriyor, bu mezunlar ya işsizler kervanına katılıyor ya asgari ücretin altında hukuk bürolarında ya da kendi mesleğinin dışında çalışmak zorunda kalıyorlar. Bakanlığın bu sorunların çözümüne yönelik bir çalışması var mıdır?” sorusuyla Bakanlığın bu sorunlara yönelik bir çözüm planının olup olmadığını sordu.

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı trafik kazasının ardından yaşanan adaletsizliğe vurgu yaparak, "Cumhuriyetimizin hiçbir döneminde Türk olmak bu kadar değersiz olmamıştır. Şöyle ki Somali Cumhurbaşkanının oğlu bir motokuryeye çarpıyor, ölümüne sebep oluyor, sonra da elini kolunu sallaya sallaya kayıplara karışıyor. Bu nasıl oluyor, burası bir hukuk devleti değil mi? Sorumlular ve kaçmasına sebep olanlar hakkında Bakanlığınız nasıl bir işlem yapmıştır veya yapmaktadır?”  diye soran ,Milletvekili Ataş, sorumluların ve kaçmasına sebep olanların Bakanlık tarafından nasıl bir işlem gördüğünü sordu.

Ayrıca, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a yönelik olarak, iş insanlarının vize sorunlarına dikkat çeken Milletvekili Ataş, “İhracat yapan firma sahipleri ve yöneticileri vize almakta zorlandıkları için yeşil pasaport alma şartlarının yeniden düzenlenmesini istiyor. Bu yönde bir çalışmanız var mıdır?” sorusuyla da yeşil pasaport alma şartlarının düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.