Milletvekili Arıkan konuştu: Kayseri'nin kangren haline dönmüş sorunları var

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimini bakın nasıl değerlendirdi? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Milletvekili Arıkan konuştu: Kayseri'nin kangren haline dönmüş sorunları var
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

14 Mayıs seçimlerinde CHP Kayseri’den Saadet, DEVA ve Gelecek partileri ile ortak liste çıkarmış ve iki ismi meclise göndermişti. Bu vekiller CHP’den Aşkın Genç ve ikinci sırada yer alan Saadet Partisi’nden Mahmut Arıkan olmuştu. Cumhurbaşkanlığı seçimi ise ikinci tura kalmıştı. 

İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri 28 Mayıs’ta yapıldı. Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Yapılan seçimin ardından art arda değerlendirmeler geldi. Kayseri’de seçimi Saadet Partisi il başkanlığından takip eden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, mikrofonlarımıza özel açıklamalarda bulundu. Arıkan, üzgün olduğunu ifade ederek, “Söyleyecek çok çok şey var ama doğru zaman olduğunu düşünmüyorum.” dedi. 
Arıkan, “Seçmen Millet İttifakı'na muhalefette olmayı uygun gördü. Bu saatten sonra Millet İttifakı'nın bir bileşeni olan Saadet Partisi olarak muhalefet görevimizi en güzel şekilde yapmaya gayret göstereceğiz. Hem Kayseri'deki süreçle alakalı hem de ülke genelindeki süreçle alakalı mevcut iktidarın artılarına destek eksilerini de eleştirme noktasında düzeltme noktasında bundan önce olduğu gibi bu muhalefetimize devam edeceğiz.” diye konuştu.

‘CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE YÜZDE 20’YE YAKIN BİR OY ARTIŞI OLDU’
Arıkan, CHP’nin hem 14 Mayıs’ta hem 28 Mayıs’ta Kayseri’de oylarını arttırdığının altını çizerek, “Kayseri özelinde hem 14 Mayıs Seçimlerde hemşerilerimiz yüzde 50’nin üzerinde bir artış gösterdi. Bugün de Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 20’ye yakın bir oy artışı oldu. Ama diğer illerdeki seçmenlerimiz Kayseri'deki seçmen gibi teveccüh oranı da artış göstermeyince Sayın Erdoğan'ın kazanımıyla sonuçlanmış oldu. Adil bir seçim olmadı. Seçim gününden bahsetmiyorum. Seçime gününe kadar geçen süreçten bahsediyorum. Gerek propaganda döneminde gerekse propaganda dönemi başlamadan önceki iktidarın devlet kaynaklarını kullanma ile alakalı kamu imkanlarını seferber etmeyle alakalı adil bir seçim olmadı. Ama bugün ne söylesek ileriki günlerdeki etkiyi oluşturmaz.” ifadelerini kullandı.

‘ALGI SİYASETİ KAYSERİ'DE SON DÖNEMDE TUTTU’
Arıkan, milletvekilliği döneminde Kayseri için neler yapılabileceğini de şu sözlerle aktardı; 
“Kayseri'de tabii bugün itibariyle biraz daha net cümleleri kullanabiliriz. Seçmenimiz bizi muhalefette gördüğü için yakın bir takipte olacağız. Gerek genel siyasetle alakalı gerek yerel siyasetle alakalı eksik gördüğümüz hususları net bir şekilde eleştireceğiz. Bunların düzeltilmesi noktasında takipçisi olacağız. Seçim döneminde o 30-35 günlük çalışma dönemimizde aşağı yukarı bütün kesimlerle diyalog halinde olduk, eksiklikler alakalı notlar aldık. Bunların takipçisi olacağız. Uzun yıllardır kangren haline dönmüş Kayseri'nin sorunları var. Bu sorunların iktidar tarafından yerine getirilmesini temin etme noktasında gayret içerisinde olacağız. Bir diğer husus algı siyaseti Kayseri'de son dönemde tuttu. Bunu iktidar güzel yaptı. Buna da müsaade etmeyeceğiz. Gerçeklerin konuşulmasını, Kayseri'nin suni gündemlerle değil, gerçek gündemlerle konuşulması noktasında da bir gayret içerisinde olacağız.

Bundan sonra ülkemizi yaşayacağı zor dönemden iktidar bugüne kadar yaptığı hataları yapmaz. Daha aklı selim davranır. Muhalefette daha yakın diyalog halinde olur. Ben yaptım oldu mantığıyla değil de ortak akılla yönetme noktasında gayret gösterir.”