'Milletimiz 28 Mayıs'ta yapılacak seçimde Kemal'le aydınlık yarınlara yürüyecektir'

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'na çelenk bırakıldı. Ardından CHP İl Başkanı Adil Demir, bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Detaylar ile ilgili Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bültenimiz.

'Milletimiz 28 Mayıs'ta yapılacak seçimde Kemal'le aydınlık yarınlara yürüyecektir'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), tarafından Kayseri Cumhuriyet Meydanı’na çelenk bırakıldı. Çelenk bırakma törenine CHP İl Başkanı Adil Demir, CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, önceki dönem Milletvekili Çetin Arık, eski İl Başkanı ve 28. Dönem Milletvekili adaylığında listenin beşinci sırasında gösterilen Ümit Özer ve partililer katıldı. 

'Milletimiz 28 Mayıs'ta yapılacak seçimde Kemal'le aydınlık yarınlara yürüyecektir'

Çelenk bırakma töreni sonrası İl Başkanı Adil Demir açıklamalarda bulundu. Demir, şunları söyledi; “Düşman gemilerini boğazda gördüğünde, “Geldikleri gibi giderler” diyen Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 16 Mayıs 1919’da İstanbul’dan ayrılarak Samsun’a doğru yola çıktığında; heybesinde halkına olan ve hiçbir koşulda yitirmediği umutlarını taşıyordu. 
Ve 19 Mayıs 1919 tarihinde yüreğinde büyüttüğü umudu tüm Anadolu’ya ekti. 
O umutla her şeyini kaybetmiş bir halk “Ya istiklal Ya Ölüm” diyerek; dünyanın en büyük ordularını dize getirdi. 
O umutla kendi ikbali için milletin evlatlarına idam fermanı yazanlar değil, kelle koltukta halkına koşanlar kazandı. 
O umutla bir halk küllerinden doğarak Büyük Türk Milleti oldu. 
İşte o umut hiç bitmedi bitmeyecek… 
Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği her yaştan gencimiz “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek, egemenliğini tek adama devretmeyecektir. 
Gençlerimiz 19 Mayıs 1919’daki azim ve kararlılıkla, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağımız yarınların da temel taşı olacaktır. 
Herkes bilsin ki; Aziz Milletimiz nasıl ki 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal’e inandı ve onunla yol yürüdü ise 28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde yine bir Kemal’le aydınlık yarınlara yürüyecektir. 
Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor; başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları bize vatan yapan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

'Milletimiz 28 Mayıs'ta yapılacak seçimde Kemal'le aydınlık yarınlara yürüyecektir'