Millet İttifakı: Atatürk olsun! Cumhur İttifakı: Bahçeli olsun! İşte sonuç

Kayseri'nin Talas İlçe Belediye Meclisi'nde, Millet Bahçesi'ne verilecek isim Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı Meclis Üyelerini karşı karşıya getirdi.

Millet İttifakı: Atatürk olsun! Cumhur İttifakı: Bahçeli olsun! İşte sonuç
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Talas Belediye Meclisi, yeni yılın il toplantısını yaptı. Toplantıda Meclis gündem maddeleri arasıda yer alan ilçe Jandarma yerleşkesinde yapımı devam eden Millet Bahçesi’ne "MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin isminin verilmesine" yönelik madde tartışmaları beraberinde getirdi.

CHP ve İYİ Parti Grubu, yapımı devam eden Millet Bahçesine  Mustafa Kemal Atatürk isminin verilmesini önerdi. Bu yöndeki öneri AK Parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi. Buna göre, Talas’ta yapım çalışmaları devam eden Millet Bahçesi’ne MHP Lideri Devlet Bahçeli isminin verilmesi talebi CHP ve İYİ Parti’nin  "Hayır" oylarına karşı, AK Parti ve MHP'li Meclis Üyelerinin "Evet" oylarıyla birlikte, oy çokluğu ile kabul edildi.

CHP'li Meclis Üyesi İsmet Gürsel Kısır, konuyla ilgili olarak, "Talas Belediye Meclisi'nde verdiğimiz önerge AKP ve MHP'nin oylarıyla gündeme alınmamıştır, yerine Sn. Devlet Bahçelinin ismi oy çokluğu ile konmuştur. Takdir sizlerin. Yazık!" ifadelerini kullandı.