MHP Milletvekili Ersoy: O konu çözüme kavuştu!

MHP Milletvekili Ersoy: O konu çözüme kavuştu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, müjdeli haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Ersoy, “Kayseri ve Niğde Mali Müşavirler Oda Başkanlarımız Ali Yedikaya ve Hikmet Bekil ile yapmış olduğumuz istişareler sonucu Plan ve Bütçe Komisyonumuzda görüştüğümüz Kanun teklifinin 1.Maddesi ile ilgili önerge ile değişiklik yapılmış ve konu çözüme kavuşmuştur, hayırlı olsun” paylaşımı yaptı.

HALK OTOBÜSÇÜLERİ ESNAFINA ELEKTRONİK UYARI

Meclis’te Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri sonrası açıklama yapan Ersoy, aynı zamanda Halk Otobüsçüleri esnafını, “Elektronik Ücret Toplama Sistemine geçmeleri konusunda uyararak, şu ifadeleri kullandı: Yeni düzenleme ile “Şehir içi yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan mükellefler için hasılat esaslı vergilendirme usulüne göre vergilendirilen mükellefler için % 10 u vergiye tabi kazanç olarak esas alınacaktır... Bu yüzden Kayserimizdeki Halk Otobüsleri acilen “Elektronik Ücret Toplama Sistemine” geçmelidir... Sevdamız Kayseri.

ODA BAŞKANINDAN TEŞEKKÜR

MHP Milletvekili Baki Ersoy’a teşekkür eden Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Yedikaya ise,  “Sayın vekilim kaç gündür bizlere zaman ayırıp mali müşavirlerin sesine kulak verdiğiniz için oda kurullarımız ve şahsım adına çok teşekkür ederim” yorumunda bulundu. Yedikaya, "Kaç gündür kamuoyu oluşturmaya çalıştığımız meslektaşlarımıza uygulanacak olan hasılat esaslı vergilendirme konusuna duyarlılık gösteren çözümü için katkı sağlayan Kayseri milletvekilimiz Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Baki Ersoy vekilimize şahsım ve meslektaşlarım adına çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

 

Ersoy, ayrıca “Kayserimiz’in Özvatan İlçesinde yaşanan afetten kaynaklı mağduriyeti TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantımızda Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay beyefendiye iletmiş bulunuyoruz. Kayserimiz’in problemlerinin takipçisiyiz” dedi.

Haber: Cafer ZENGİN