MHP Milletvekili Ersoy: Hamdolsun yoğunlaşıyor ve üretime geçiriyoruz!

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Meclis'te bütçe üzerine konuştu. Ersoy, 'Ayakları yere sağlam basan ve ülkemizi küresel rekabette üst basamaklara taşıyacak projelere hamdolsun ki yoğunlaşıyor ve üretime geçiriyoruz' dedi. Diğer yandan Ersoy, konuşmasında HDP'ye de tepki göstererek, 'Ülkü Ocaklarımıza bazı mihraklar tarafından yapılan karalama ve kötü gösterme densizliğini sizlerin ve aziz milletimizin huzurunda lanetliyorum. Ne Mutlu Türküm diyene' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
MHP Milletvekili Ersoy: Hamdolsun yoğunlaşıyor ve üretime geçiriyoruz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Meclis’te 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi hakkında konuştu. MHP Grubu adına söz alan Ersoy,  “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişimizin ardından hazırlanan 5. bütçemiz olan 2023 yılı bütçesi, Cumhuriyetimizin 100. Yılı yatırımlarına atılan bir tohum olma özelliği taşıması açısından, oldukça önemli bir bütçedir. 
2023’e doğru Lider Ülke Türkiye olma hedefimizin en büyük halkalarından biri olan sanayi yatırımlarımız, oldukça kıymetlidir” dedi.
“Küresel anlamda son 3 yıla baktığımızda, yaşanan aksiliklerin ve olumsuzlukların bilançosu ortadadır” diyen Ersoy, “Önce koronavirüs salgını, ardından patlak veren Rusya-Ukrayna savaşı, özellikle de bulunduğumuz coğrafya itibariyle, gıda ve enerji darboğazından tutun da ticaret savaşlarına kadar uzanan farklı problemleri dalga dalga beraberinde getirmiştir. Bu durum, en büyük ekonomilere sahip olan Çin, ABD ve Avro bölgesinde yatırım ve ticaret noktasında yavaşlamalara sebep olmuş, global etkileri ise tüm dünyaya yayılmıştır. Biz, tam olarak bu noktada, stratejik olarak Dünyanın gözbebeği noktasında bulunan jeopolitik konumumuzu, yeraltı zenginliklerimizi, genç işgücümüzü ve milli üretim birikimlerimizi kullanarak, yenilikçi, dinamik, ayakları yere sağlam basan ve ülkemizi küresel rekabette üst basamaklara taşıyacak projelere hamd olsun ki yoğunlaşıyor ve üretime geçiriyoruz” diye konuştu. 
TÜRK’ÜN GÜCÜNE BİR BAKIN ŞU ANDA AVRUPA’NIN EN TEKNOLOJİK GEMİLERİNİ TÜRKİYE ÜRETİYOR
Sıkıntılı bir dönemden geçildiğini dile getiren Ersoy, şunları söyledi: Kaotik dünya düzenine bir de ülkemiz sınırları içerisinde mücadele ettiğimiz doğal afetler, menfur terör olayları, alçakça yakılan ormanlarımız gerçeğini de eklediğimizde, maalesef sıkıntılı bir dönemden geçtiğimiz aşikardır. İşte, tam da imkânsız denen noktada, tarihten bugüne olduğu gibi Türk’ün, imkansızı yüksek iman gücü ve damarlarındaki asil kan sayesinde imkana çevirmesi bir kez daha vuku bulmuş, böylesine olaylar silsilesi içinde tabiri caizse Türk yine Türklüğünü yapmıştır. Cennet vatan Türkiye’miz, Demir-çelik, beyaz eşya, ticari araç ve düz cam üretiminde Avrupa’da birincidir.  Çimento üretiminde Avrupa lideri ve dünya beşincisiyken, çimento ihracatında dünya ikincisidir.  Değirmen makineleri ihracatında, dünyada bir numaradır. Askeri insansız hava aracı üretiminde, dünyada bir numaradır.
 Türk’ün gücüne bir bakın; şu anda Avrupa’nın en teknolojik gemilerini Türkiye üretiyor. Bir zamanlar “bitti, bitecek” denilen gemi inşa sektöründe, yılda 2 milyar dolar ihracat yapıyoruz.  Türk bitti demeden bitmez arkadaşlar. Makine ihracatımız 21 milyar doları yakaladı.  Kâğıt ürünleri sektöründe ihracatımızı tam dokuz kat artırdık. Alanında Avrupa’nın en büyük kâğıt fabrikasını bu yıl Söke’de açtık. Geçmişte tümüyle ithalatçı olduğumuz demiryolu araç ve ekipmanlarında artık net ihracatçı konumundayız. Alternatif enerji arayışları noktasında da oldukça iddialıyız. Güneş paneli üretiminde Avrupa’da birinci, dünyada dördüncüyüz.  Rüzgâr santrallerinin en kritik parçalarını ülkemizde üretebiliyoruz. Ürettiğimiz her 100 elektrikli otobüsten 82’sini ihraç ediyoruz. Gelelim 85 milyonun ortak gururu olan Türkiye’nin Otomobili TOGG’a. Tasarımı, bugün vefatının 47. Senesi olan merhum şairimiz, büyük düşünür Hüseyin Nihal Atsız’ın; “Hançer gibi keskin ve çiçekler gibi ince” dizelerine adeta can vermiş, Türk mühendislik harikası TOGG’un Gemlik Kampüsü Cumhuriyetimizin 99. yıldönümünde büyük bir coşkuyla açılmıştır. Üretilen ilk otomobil seri üretim bandından indirilmiştir.
Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin de dediği gibi; “Yapamazsınız diyenler yine ters köşededir, satamazsınız diyenler de yakında tel tel dağılacaktır.”
 Ben de bu vesile ile bu eşsiz projenin mimarlarından, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sanayi Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a teşekkürlerimi sunuyorum. 
BİLGE LİDER DEVLET BAHÇELİ BEY’İN MİLLİ VE YERLİ FİKİRLERİN SANAYİ POLİTİKALARINA DA HÂKİM OLMASI STRATEJİSİ, BİZİM AÇIMIZDAN OLDUKÇA MEMNUNİYET VERİCİDİR
OSB’lerle ilgili de açıklama yapan Ersoy, “Ülkemizde, sadece son bir yılda 18 yeni OSB kurulmuştur.  Bununla birlikte, mesleki eğitim de desteklenmiş ve OSB’lerde aranan eleman ihtiyacını müşterek katkılarla karşılaşmak amacıyla Türkiye genelindeki OSB’lerde, 90 Meslek Lisesi açılmıştır. Bu okullarda hâlihazırda 80 bin öğrencimiz eğitim görmektedir. Teori ile pratiği başarıyla buluşturan, eğitim-öğretimde kamu-özel sektör dayanışmasını güçlendiren Mesleki Eğitim Merkezlerinde 1 milyonun üzerinde gencimize eğitimler verilmektedir. Endüstri Bölgelerimiz sayesinde şimdiye kadar ülkemizde üretilmeyen; Tam elektrikli ticari araçları Kocaeli’nde, Naftayı İzmir’de, Bugüne dek tamamını ithal ettiğimiz kalıp çeliğini Bursa’da, üretebilir konuma gelmiş bulunuyoruz.
Genel başkanımız, Bilge Lider Devlet Bahçeli bey’in uzun yıllardır savunduğu; milli ve yerli fikirlerin sanayi politikalarına da hâkim olması stratejisi, bizim açımızdan oldukça memnuniyet vericidir. 2023 Lider Ülke Türkiye’sine ulaşılacaksa, milli ve yerli duruş sayesinde ulaşılacak; bize özgü, bize has insan modeliyle, ekonomik modelle, siyasi yapıyla ulaşılacaktır. Başka türlü, devletimizin ve milletimizin bekasını muhafaza etmemiz, mümkün değildir. Biz, Türkiye’nin geleceğinden umutluyuz. Büyüyen, gelişen, güçlenen, zenginleşen bir Türkiye var. Biz her zaman Türklüğümüzle ve Türkiyemizle övünmek zorundayız. Biz, daha birçok başarıya birlikte koşacağız. Her meselenin üstüne birlikte gideceğiz. Nifak tohumlarını da inşallah yolumuzdan temizleyeceğiz. 2023’te, Cumhur İttifakı ile birlikte kazanan Türkiye olacak, ekonomi olacak, millet olacak. Bu duygu ve düşüncelerle 2023 yılı merkezi yönetim bütçe kanun teklifinin hayırlı olmasını diliyor ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak, bütçe kanun teklifine evet diyoruz.  Ayrıca, buradan, Milli Eğitim Bakanımız sayın Özer’i de saygılarımla selamlıyor, Millî Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının da bütçelerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
ERSOY’DAN HDP’YE TEPKİ: YAŞASIN ÜLKÜ OCAKLARI, KAHROLSUN ŞER ODAKLARI
Diğer yandan Ersoy, konuşmasında HDP’ye de tepki gösterdi. Ersoy, “Kaynağımız, yetiştiğimiz yuva, tedrisatından geçtiğimiz kutlu mektep olan Ülkü Ocaklarımıza bazı mihraklar tarafından yapılan karalama ve kötü gösterme densizliğini sizlerin ve aziz milletimizin huzurunda lanetliyorum.
Yaşasın Ülkü Ocakları, kahrolsun şer odakları! Rahatsız olanlara inat, haykırarak; Ne Mutlu Türküm diyene!