MHP Milletvekili Ersoy'dan, Bakan'a 'Randevu' mektubu

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya 'mektup' yazarak, randevu konusunda yaşanan sıkıntıları iletti. Detaylar, Kayseri haber bülteninde.

MHP Milletvekili Ersoy'dan, Bakan'a  'Randevu' mektubu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Bakanlara mektup yazarak, sorunları iletme geleneğini yeni dönemde de sürdürdü. Ersoy, yeni dönemde ilk mektubu Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya yazdı. Ersoy, çiftçilerin randevu konusunda yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerek, “Seçim Bölgem olan Sevdamız Kayseri başta olmak üzere; mahsulü TMO tarafından; ‘standart dışı mahsul’ olması sebebiyle alınmayan ve TMO ofislerinden yoğunluk nedeniyle randevu alamayan çiftçilerimizin taleplerini Tarım ve Orman Bakanımıza ilettik. Çiftçilerimizin yanındayız” dedi.
MHP Milletvekili Ersoy'dan, Bakan'a  'Randevu' mektubuBU YAPILIRSA ÇİFTÇİLERİMİZ SÖZ KONUSU DURUMU ASGARİ ZARARLA ATLATABİLECEK
MHP’li Ersoy, Bakan’a şu şekilde seslendi ve çözüm istedi: Sayın Bakanım; seçim bölgem olan Kayseri ilimizde, buğday hasadı yapan çiftçilerimizin büyük bir kısmı hasatları ile ilgili problem yaşamaktadır. Standart dışı mahsul edilen buğdaylar TMO tarafından alınmamaktadır. Çiftçimizin elinde kalan mahsulleri tüccarların da almaması sebebiyle, çiftçilerimiz olası bir mağduriyetle karşı karşıyadır. Bu kapsamda, bizim talebimiz; Bakanlığınıza bağlı TMO Genel Müdürlüğünün, söz konusu ürünlerin "alıma girmeyen standart dışı mahsul" statüsünde alınması için TMO Bölge Müdürlüklerine genelge göndermesidir. Ancak bu koşullarda çiftçilerimiz söz konusu durumu asgari zararla atlatabileceklerdir.
Bununla birlikte, buğday hasat zamanı olması münasebetiyle TMO ofislerinde olağanüstü bir yoğunluk yaşanmaktadır. Bu sebeple, alım dönemlerinde TMO çalışanlarının iki vardiya olarak çalışması, alımı hızlandıracak ve randevu alamayan çiftçilerimizi rahatlatacaktır. Söz konusu uygulama, hali hazırda büyük özveri ile çalışan TMO Kayseri Bölge Müdürümüz ve çalışanlarımızın da mağduriyetini ortadan kaldıracaktır. Söz konusu konularla ilgili yakın ilgilerinizi bekler, saygılarımı sunarım.
MHP Milletvekili Ersoy'dan, Bakan'a  'Randevu' mektubuTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un bu mektubuna ve dile getirdiği taleplere vereceği yanıt, merak konusu oldu. 
MHP Milletvekili Ersoy'dan, Bakan'a  'Randevu' mektubu